- Berichten
- 133
Al een tijdje wou ik iedere keer als kiprollade in huis op het menu stond, deze op de BBQ klaar maken... maar steeds gebeurde er wel weer wat dat het feest niet door kon gaan.
Vandaag stond het weer op het menu en nu was het doel net als de vorige keren, bereiden op de bbq.
En wat komt er met bakken naar beneden op het moment dat ik de bbq aan wil steken... juist... regen en niet zo'n klein beetje ook. Maar gelukkig was het voor korte duur dus toch besloten door te gaan, al was het dan een 1,5uur later.
De kiprollade komt van mijn favoriete poelier waar ik bijna al mijn kip haal en altijd lekker.
Maar eens even flink de Q wat opstoken en rond 17:30 kon de kiprollade zijn plek innemen.
Ik had 2 stukjes appel rookhout geplaatst om eens te proberen. Verder had ik toch wel genoeg briketten/houtskool geplaatst dus de temperatuur liep aardig op, rond de 200/250. Maar daar totaal geen last van gehad, de rollade verder niet gedraaid maar rustig laten garen.
Als bijgerecht pakettjes gemaakt met Brocoli/paprika/parmezaanse kaas/peper/olijfolie en dat 15/20min er op gehad.
De rollade is heerlijk van kleur geworden en heeft tot een kerntemperatuur van 75/76 erop gelegen.
Mijn vrouw had nog aardappeltjes in de schil klaar gemaakt wat prima gesmaakt heeft.
De rollade was heerlijk van smaak, de rooksmaak was licht aanwezig en alles was heerlijk mals... Dit ga ik echt vaker maken in de pan/oven wordt het niet zo lekker.
Aan het eind natuurlijk moesten er marshmallows gemaakt worden!
Weer een schitterende dag met een heerlijk einde!
Bedankt voor het lezen
Vandaag stond het weer op het menu en nu was het doel net als de vorige keren, bereiden op de bbq.
En wat komt er met bakken naar beneden op het moment dat ik de bbq aan wil steken... juist... regen en niet zo'n klein beetje ook. Maar gelukkig was het voor korte duur dus toch besloten door te gaan, al was het dan een 1,5uur later.
De kiprollade komt van mijn favoriete poelier waar ik bijna al mijn kip haal en altijd lekker.
Maar eens even flink de Q wat opstoken en rond 17:30 kon de kiprollade zijn plek innemen.
Ik had 2 stukjes appel rookhout geplaatst om eens te proberen. Verder had ik toch wel genoeg briketten/houtskool geplaatst dus de temperatuur liep aardig op, rond de 200/250. Maar daar totaal geen last van gehad, de rollade verder niet gedraaid maar rustig laten garen.
Als bijgerecht pakettjes gemaakt met Brocoli/paprika/parmezaanse kaas/peper/olijfolie en dat 15/20min er op gehad.
De rollade is heerlijk van kleur geworden en heeft tot een kerntemperatuur van 75/76 erop gelegen.
Mijn vrouw had nog aardappeltjes in de schil klaar gemaakt wat prima gesmaakt heeft.
De rollade was heerlijk van smaak, de rooksmaak was licht aanwezig en alles was heerlijk mals... Dit ga ik echt vaker maken in de pan/oven wordt het niet zo lekker.
Aan het eind natuurlijk moesten er marshmallows gemaakt worden!
Weer een schitterende dag met een heerlijk einde!
Bedankt voor het lezen
