- Berichten
- 162
Soms heb je wat inspiratie van buiten nodig om weer even aan de gang te gaan. Bij mij was dat de Sligro folder met dit verleidelijke kippetje...
Daar loopt het water toch van in je mond! Dus vanmorgen die kant op en kippetje in huis gehaald. Als biertje een Hoegaarden witbier en als rub twee verschillende rubs geblend. Eentje specifiek voor kip en één van mijn favo's die wat pittiger is.
Rub onder de huid aangebracht, op zijn blikken stoel gezet en de buitenkant ingerubd. Daarna de rub een uurtje in laten trekken, bbq aangeslingerd en even gecheckt wat handige temp is. Dat bleek 180 indirect te zijn. Maar toen ontdekte ik ook dat het blikje half leeg moet zijn. Beetje onhandig, want die zat er al in! Ik heb hem er maar weer afgehaald, blikje half geleegd en teruggezet. Maar ook wel benieuwd wat er gebeurt met een vol blikje. Iemand?
Mijn tip is vooral om kippetje in een kleine taartvorm te zetten. Daarmee nooit gedoe met lekken of omvallende kip. Blokje citrushout toegevoegd.
Gegeten met zoete aardappel en gegrilde romaine sla. Ontzettend lekker en juicy!
Daar loopt het water toch van in je mond! Dus vanmorgen die kant op en kippetje in huis gehaald. Als biertje een Hoegaarden witbier en als rub twee verschillende rubs geblend. Eentje specifiek voor kip en één van mijn favo's die wat pittiger is.
Rub onder de huid aangebracht, op zijn blikken stoel gezet en de buitenkant ingerubd. Daarna de rub een uurtje in laten trekken, bbq aangeslingerd en even gecheckt wat handige temp is. Dat bleek 180 indirect te zijn. Maar toen ontdekte ik ook dat het blikje half leeg moet zijn. Beetje onhandig, want die zat er al in! Ik heb hem er maar weer afgehaald, blikje half geleegd en teruggezet. Maar ook wel benieuwd wat er gebeurt met een vol blikje. Iemand?
Mijn tip is vooral om kippetje in een kleine taartvorm te zetten. Daarmee nooit gedoe met lekken of omvallende kip. Blokje citrushout toegevoegd.
Gegeten met zoete aardappel en gegrilde romaine sla. Ontzettend lekker en juicy!