- Berichten
- 1.554
Natuurlijk vergeten foto's te maken, behalve van het eindresultaat 
Vandaag nog snel even wat restjes wegwerken in de koelkast. Had nog kippendijen met vel van de Sligro en twee kipfiletjes, die volgens de verpakking na middernacht niet meer te eten zouden zijn.
De kipfilets door dochterlief in 'reepjes' laten snijden, met als resultaat een aantal kipsateh- en een aantal kipknots formaat
Gemarineerd in wat Todd's Dirt en arachideolie en terug in de koelkast.
De kippendijen min of meer wedstrijdstyle behandeld. Nog nooit iets dergelijks geprobeerd, dus van te voren wat info op het wereldwijde web opzoeken. Gelukkig zijn er maar 10 miljoen mogelijkheden, dus ook een beetje op eigen gevoel af gegaan.
Kippendijen redelijk getrimd en het vel los gehaald om het vet te verwijderen. Had al in wat filmpjes gezien dat je aardig wat snijverlies van goed vlees van je kip hebt wanneer je deze qua formaat gelijk wil krijgen, dus besloten om niet teveel te trimmen. Uiteindelijk eet ik het lekker thuis op en hoeft het niet door een jury beoordeeld te worden (buiten mijzelf dan
).
De kip aan de velkant met 3Eyz rub bestrooid, hierna het vel terug geplaatst en ook op het vel wat 3Eyz. Hierna met een tandenstoker wat gaatjes in het vel geprikt, zodat vetresten kunnen 'ontsnappen'. De kippendijen omgedraaid en de onderkant met PeZo gekruid.
In een aluminium schaal wat vloeibare boter gegoten en hier de kippendijen met het vel naar beneden in geplaatst. Daarna de schaal indirect op de OTP 57. Temperatuur niet gemeten, maar schat dat dit tussen de 175-200 graden in heeft gelegen.
In de tussentijd een glaze gemaakt van SBR Honey & Brown Sugar, een extra lepel honing, whiskey en een beetje water.
SH#T!! Mijn Jim Beam is op!! Dan maar heiligschennis en een scheut van mijn 12 jaar oude Macallen Fine Oak Schotse Whisky
Na ongeveer 30 minuten zit de kerntemperatuur al op 70 graden, dus snel de kippendijen even met het vel direct boven de briketten en daarna gekwast met de saus. Even nog 10 minuten op het rooster en daarna was de kerntemperatuur al 77 graden.
Snel er af en oppeuzelen. Als ik mijzelf een score zou moeten geven:
Presentatie: 7 - Smaak: 8 - Malsheid: 9
Presentatie kan natuurlijk een stuk beter als ze allemaal even groot zouden zijn.
De spiesjes nog even 10 minuutjes indirect en de laatste paar minuten direct. Even afgelakt met het restant van de glaze en klaar. Hier de 'kipknotsen' die iets langer moesten.
Gewoon simpel met wat Raspatat, komkommer en gebakken champignons. Weer lekker gegeten van de Q

Vandaag nog snel even wat restjes wegwerken in de koelkast. Had nog kippendijen met vel van de Sligro en twee kipfiletjes, die volgens de verpakking na middernacht niet meer te eten zouden zijn.
De kipfilets door dochterlief in 'reepjes' laten snijden, met als resultaat een aantal kipsateh- en een aantal kipknots formaat

Gemarineerd in wat Todd's Dirt en arachideolie en terug in de koelkast.
De kippendijen min of meer wedstrijdstyle behandeld. Nog nooit iets dergelijks geprobeerd, dus van te voren wat info op het wereldwijde web opzoeken. Gelukkig zijn er maar 10 miljoen mogelijkheden, dus ook een beetje op eigen gevoel af gegaan.
Kippendijen redelijk getrimd en het vel los gehaald om het vet te verwijderen. Had al in wat filmpjes gezien dat je aardig wat snijverlies van goed vlees van je kip hebt wanneer je deze qua formaat gelijk wil krijgen, dus besloten om niet teveel te trimmen. Uiteindelijk eet ik het lekker thuis op en hoeft het niet door een jury beoordeeld te worden (buiten mijzelf dan

De kip aan de velkant met 3Eyz rub bestrooid, hierna het vel terug geplaatst en ook op het vel wat 3Eyz. Hierna met een tandenstoker wat gaatjes in het vel geprikt, zodat vetresten kunnen 'ontsnappen'. De kippendijen omgedraaid en de onderkant met PeZo gekruid.
In een aluminium schaal wat vloeibare boter gegoten en hier de kippendijen met het vel naar beneden in geplaatst. Daarna de schaal indirect op de OTP 57. Temperatuur niet gemeten, maar schat dat dit tussen de 175-200 graden in heeft gelegen.
In de tussentijd een glaze gemaakt van SBR Honey & Brown Sugar, een extra lepel honing, whiskey en een beetje water.
SH#T!! Mijn Jim Beam is op!! Dan maar heiligschennis en een scheut van mijn 12 jaar oude Macallen Fine Oak Schotse Whisky

Na ongeveer 30 minuten zit de kerntemperatuur al op 70 graden, dus snel de kippendijen even met het vel direct boven de briketten en daarna gekwast met de saus. Even nog 10 minuten op het rooster en daarna was de kerntemperatuur al 77 graden.
Snel er af en oppeuzelen. Als ik mijzelf een score zou moeten geven:
Presentatie: 7 - Smaak: 8 - Malsheid: 9

Presentatie kan natuurlijk een stuk beter als ze allemaal even groot zouden zijn.


De spiesjes nog even 10 minuutjes indirect en de laatste paar minuten direct. Even afgelakt met het restant van de glaze en klaar. Hier de 'kipknotsen' die iets langer moesten.


Gewoon simpel met wat Raspatat, komkommer en gebakken champignons. Weer lekker gegeten van de Q
