- Berichten
- 142
Eindelijk heeft het gesneeuwd en kan ik een “echte” winterBBQ houden. Ik heb echt zitten wachten om de BBQ in de sneeuw aan te mogen steken. Mijn vriendin verklaard me voor gek, maar klaagt verder niet over mijn hobby. Nadat het pad in de tuin ontdaan was van de dikke laag sneeuw, kon ik de BBQ naar buiten rijden.
Vandaag staan er 2 gerechten op het programma. Kippendijen in ducksauce en gepaneerde bloemkool (deze hoort eigenlijk spicy te zijn, maar daar is mijn vriendin niet zo’n fan van) beide naar recept van Julius Jaspers. Voor de kippendijen heb ik vrijdag de ducksauce al gemaakt en deze zaterdag (na een avondje trekken) met de kippendijen in een ziplockzak gedaan en 24 uur laten marineren.
De bloemkool heb ik in roosjes gesneden en daarna het beslag gemaakt om ze te kunnen paneren. Beslag van bloem, melk, knoflook en paprikapoeder en voor het paneren heb ik Panko gebruikt.
De BBQ was inmiddels al voorbereid op 180-200 graden indirect. De eerste 20 minuten heb ik de bloemkool gerookt met wat beukenhout. Daarna heb ik ze afgelakt met zelfgemaakte Cherry Coke BBQ saus, deze moeten je normaal mengen met sriracha.
Toen de bloemkool klaar was deze even warm gehouden in de oven zodat de kippendijen de BBQ op kunnen. Als je meerdere elementen van de BBQ wilt merk je toch echt wel dat een compact formaat veel te klein is, vandaar dat er ook snel een large aan het arsenaal wordt toegevoegd.
Tijd om de kip te grillen. Deze heb ik op 200 graden direct gegaard. Tijdens het grillen de dijen af en toe gelakt met de overgebleven marinade.
Na ongeveer 15 minuutjes waren ze mooi en konden we eindelijk gaan eten. De kippendijen waren echt super lekker. Marinade is echt top. De bloemkool was ook zeker lekker, wel even wennen om het op deze manier te eten.
Gelukkig blijft de sneeuw nog even liggen en kunnen we nog even genieten van deze echte winterse BBQs
Vandaag staan er 2 gerechten op het programma. Kippendijen in ducksauce en gepaneerde bloemkool (deze hoort eigenlijk spicy te zijn, maar daar is mijn vriendin niet zo’n fan van) beide naar recept van Julius Jaspers. Voor de kippendijen heb ik vrijdag de ducksauce al gemaakt en deze zaterdag (na een avondje trekken) met de kippendijen in een ziplockzak gedaan en 24 uur laten marineren.
De bloemkool heb ik in roosjes gesneden en daarna het beslag gemaakt om ze te kunnen paneren. Beslag van bloem, melk, knoflook en paprikapoeder en voor het paneren heb ik Panko gebruikt.
De BBQ was inmiddels al voorbereid op 180-200 graden indirect. De eerste 20 minuten heb ik de bloemkool gerookt met wat beukenhout. Daarna heb ik ze afgelakt met zelfgemaakte Cherry Coke BBQ saus, deze moeten je normaal mengen met sriracha.
Toen de bloemkool klaar was deze even warm gehouden in de oven zodat de kippendijen de BBQ op kunnen. Als je meerdere elementen van de BBQ wilt merk je toch echt wel dat een compact formaat veel te klein is, vandaar dat er ook snel een large aan het arsenaal wordt toegevoegd.
Tijd om de kip te grillen. Deze heb ik op 200 graden direct gegaard. Tijdens het grillen de dijen af en toe gelakt met de overgebleven marinade.
Na ongeveer 15 minuutjes waren ze mooi en konden we eindelijk gaan eten. De kippendijen waren echt super lekker. Marinade is echt top. De bloemkool was ook zeker lekker, wel even wennen om het op deze manier te eten.
Gelukkig blijft de sneeuw nog even liggen en kunnen we nog even genieten van deze echte winterse BBQs