- Berichten
- 324
Afgelopen zaterdag dacht ik aan de maag van morgen, wat zal ik dan gaan eten. Ik had nog gekruide kippenbouten in de diepvries liggen (uit de supermarkt, sorry :blush
. Na een dag ontdooien in de koelkast ging ik ze hartstortelijk verwarmen in het eitje (BGE).
Ik had ook nog Mississippi orginal sauce staan en dacht even mee te experimenteren (volgens mij voelen jullie het al aankomen
). 2 bouten heb ik d.m.v. injecteren gemarineerd, 2 enkel aan de buitenkant marineren, 1 gecombineerd en 1 natural. Nu heb ik de referenties en kan het effect van proeven. In de bakje vulde ik nog wat bier om malsheid te behouden. Ook mijn goedbedoelde friet moest er van te pas komen, geschilde aardappelen in reepjes gesneden en ingevet met olie.
Na een uur in de ei op 170oC en plate setter met de pootjes naar boven was de kip gaar. En de "friet", nou ja, ook gaar als gekookte aardappelen. Ik had liever een krokante friet gewild. Volgens mij had de temperatuur hoger gemoeten voor friet.
De smaakbeleving: De kip is heerlijk mals, je kluifde het vlees zo van het bot af. Het kip met ingespoten marinade was geen succes. Het was wel lekker maar het combineerde totaal niet en trof er maar weinig marinade aan. Nu begreep ik waarom dat mijn opvangbak vol opgedroogde/gebakken marinade in lag, de kip vond het namelijk ook niet lekker en spuugde zo uit. De marinade enkel aan de buitenzijde had op smaak maar weinig toegevoegde waarde, geen harmonie zou een kok zeggen. De kip die enkel gekruid was en gedipt in het bbq-saus smaakt het best. Voorlopig ga ik bij kip alleen maar kruiden en niet marineren of ik moet een deugdelijke recept vinden.
Ondanks de "foute" marinade en mijn goedbedoelde friet heb ik toch alles op kunnen eten. Helaas heb ik het eindresultaat niet gefotografeerd.

Ik had ook nog Mississippi orginal sauce staan en dacht even mee te experimenteren (volgens mij voelen jullie het al aankomen


Na een uur in de ei op 170oC en plate setter met de pootjes naar boven was de kip gaar. En de "friet", nou ja, ook gaar als gekookte aardappelen. Ik had liever een krokante friet gewild. Volgens mij had de temperatuur hoger gemoeten voor friet.

De smaakbeleving: De kip is heerlijk mals, je kluifde het vlees zo van het bot af. Het kip met ingespoten marinade was geen succes. Het was wel lekker maar het combineerde totaal niet en trof er maar weinig marinade aan. Nu begreep ik waarom dat mijn opvangbak vol opgedroogde/gebakken marinade in lag, de kip vond het namelijk ook niet lekker en spuugde zo uit. De marinade enkel aan de buitenzijde had op smaak maar weinig toegevoegde waarde, geen harmonie zou een kok zeggen. De kip die enkel gekruid was en gedipt in het bbq-saus smaakt het best. Voorlopig ga ik bij kip alleen maar kruiden en niet marineren of ik moet een deugdelijke recept vinden.
Ondanks de "foute" marinade en mijn goedbedoelde friet heb ik toch alles op kunnen eten. Helaas heb ik het eindresultaat niet gefotografeerd.