BasBQ
Beef en Steak

Kipdijfilet in paprikamarinade en gevulde paprika's

 

Marcozld

Stoker
Berichten
414
Afgelopen weekend gewoon lekkere gemarineerde kipdijfilet op de Weber gelegd samen met een aantal gevulde paprika's.
De recepten komen uit het boek: "In vuur en vlam" (pag 106 & 152). (waar ik deze keer de anchopepers, vanille en cola heb overgeslagen).

De kipfilet van de keurslager Kees Mol hier in Goes een aantal uren laten marineren in:
- 4 eetl. olijfolie
- tijm
- 1 eetl. paprikapoeder
- 1 eetl. bruine basterdsuiker
- 1 eetl. gemalen komijn
- Zout en peper van het eiland Texel

En de rode paprika's gevuld met:

- 1 kleine ui
- 1 courgette
- klein beetje zout
- komijn
- kikkererwten
- zilverliesrijst
- 100 gr. feta

De kip is er een kleine 10 minuten op gelegd, eerst direct voor de krokante-bite (niet voor niets de basterdsuiker gebruikt) en de paprika's zijn er 30 minuten op geweest.
Het was allemaal binnen no-time op!

IMG_2014.JPG
IMG_2017.JPG
IMG_2019.JPG
IMG_2020.JPG
 
Lekker hoor lust ik behalve feta


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Gozer! Goede run!!! Wat een lekkers zeg. Wauw. Dat doe je goed
 
Heerlijk. Niets tekort gekomen lijkt me
 
Top, vooral die paprika ben ik benieuwd naar.

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Klinkt niet verkeerd. Denk wel dat ik dit lust
 
Terug
Bovenaan Onderaan