- Berichten
- 10.082
Hoi bbq-collega's,
Vandaag weer eens lekker een hele dag niets in de planning. Dus aan de slag met de rotisserie. Afgelopen week een lekker receptje gevonden op bbqjunkie.nl over kipdij-shoarma.
Samen met zelfgemaakt knoflooksaus/tzaziki en naanbrood.
Kipdij-shoarma:
Ingredi?nten
? 1 kilogram Kippendijen, hele stukken, geen blokjes
? 6 eetlepels Yoghurt (in dit geval magere, want gezond
)
? 1 eetlepel Gerookt Paprikapoeder
? 1 eetlepel Gemberpoeder
? 1 eetlepel Gemalen Komijn
? 1 eetlepel Gemalen Korianderzaad
? 2 theelepels Chilipoeder
? 2 theelepels Knoflookpoeder
? 2 theelepels Uienpoeder
? 1 theelepel Keukenzout
? 2 theelepels Kurkuma
? 1 theelepel Gemalen Mosterdzaad
? 2 theelepels Gemalen Kaneel
? 1 Citroen
Knoflooksaus/tzaziki:
Ingredi?nten:
- bekertje Griekse yoghurt (niet de magere variant, want niet lekker
)
- 4 teentjes knoflook (2 mag ook, maar we zijn liefhebber
)
- theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels dille
- olijfolie
- pezo
Naanbrood:
Ingredi?nten:
- 350gr volle yoghurt
- 500gr zelfrijzend bakmeel
- 7gr zout
- een paar takjes tijm
- lekkere (zelfgemaakte) knoflookolie of kruidenolie
Donderdagavond al de marinade voor de kipdij gemaakt en ook alvast de knoflooksaus zodat de smaken goed kunnen intrekken. Zeker de knoflooksaus moet je minimaal 24uur van tevoren maken.
De kipdij marinade:
Alles mengen behalve de kipdij en de citroen. Een mooi palet van kruiden en met de yoghurt erbij een prachtige slather
Vrijdagochtend is de kipdij in de marinade gegaan om lekker wat smaak te krijgen
De knoflooksaus met de olie:
Knoflookteentjes uitpersen, dille fijn snijden en alles lekker mengen. Hmmmm, wat ruikt dat lekker
Vanmorgen samen met onze dochter het naanbrood gemaakt. Lekker makkelijk in de grillpan want het was frisjes buiten en het regende, maar het kan natuurlijk ook op een pizzasteen. B-)
Gewoon het zelfrijzend bakmeel, de volle yoghurt, zout en de tijm mengen tot een plakkerig deeg
Vervolgens maak je balletjes ter grootte van een golfbal en rol je die uit tot dunne plakken.
Deze bak je in de grillpan, net als een pannenkoek. Tijdens het bakken lekker insmeren met de knoflook olie
Eindresultaat: B-)
Na al dat harde werken ff pauze om de inwendige mens te hydrateren en even de kwalificatie van onze Max te kijken
Een heerlijk bier moet ik zeggen.
Na een leuke kwalificatie begonnen met de kipdij-shoarma.
Eerst alle stukken aan de spies geregen met aan beide uiteinden een halve citroen.
Die citroen is erg handig om het geheel strak aan te kunnen drukken.
Temperatuur op ca 160 gr C, blokje rookhout er bij en hopperdepop, daar gaan we
Wat ruikt dat heerlijk
Lekker door laten garen tot 70 gr C kerntemperatuur. Het duurde ongeveer 5 kwartier.
Toen was het klaar WHOOOAAAAH

Vervolgens het hele zaakje fijn GEHAKT (nee, niet gesneden. Expres gehakt voor de foto-wedstrijd)
Een geweldig lekkere maaltijd was dat zeg!!!!! Dit is zeker een blijvertje.
We zeggen het wel vaker tegen elkaar: vroeger gingen we vaker uit eten dan nu. Hoe komt dat toch??? B-) B-) B-)
Bedankt voor het kijken
Rick
Vandaag weer eens lekker een hele dag niets in de planning. Dus aan de slag met de rotisserie. Afgelopen week een lekker receptje gevonden op bbqjunkie.nl over kipdij-shoarma.
Samen met zelfgemaakt knoflooksaus/tzaziki en naanbrood.
Kipdij-shoarma:
Ingredi?nten
? 1 kilogram Kippendijen, hele stukken, geen blokjes
? 6 eetlepels Yoghurt (in dit geval magere, want gezond

? 1 eetlepel Gerookt Paprikapoeder
? 1 eetlepel Gemberpoeder
? 1 eetlepel Gemalen Komijn
? 1 eetlepel Gemalen Korianderzaad
? 2 theelepels Chilipoeder
? 2 theelepels Knoflookpoeder
? 2 theelepels Uienpoeder
? 1 theelepel Keukenzout
? 2 theelepels Kurkuma
? 1 theelepel Gemalen Mosterdzaad
? 2 theelepels Gemalen Kaneel
? 1 Citroen

Knoflooksaus/tzaziki:
Ingredi?nten:
- bekertje Griekse yoghurt (niet de magere variant, want niet lekker

- 4 teentjes knoflook (2 mag ook, maar we zijn liefhebber

- theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels dille
- olijfolie
- pezo

Naanbrood:
Ingredi?nten:
- 350gr volle yoghurt
- 500gr zelfrijzend bakmeel
- 7gr zout
- een paar takjes tijm
- lekkere (zelfgemaakte) knoflookolie of kruidenolie

Donderdagavond al de marinade voor de kipdij gemaakt en ook alvast de knoflooksaus zodat de smaken goed kunnen intrekken. Zeker de knoflooksaus moet je minimaal 24uur van tevoren maken.
De kipdij marinade:
Alles mengen behalve de kipdij en de citroen. Een mooi palet van kruiden en met de yoghurt erbij een prachtige slather


Vrijdagochtend is de kipdij in de marinade gegaan om lekker wat smaak te krijgen
De knoflooksaus met de olie:
Knoflookteentjes uitpersen, dille fijn snijden en alles lekker mengen. Hmmmm, wat ruikt dat lekker


Vanmorgen samen met onze dochter het naanbrood gemaakt. Lekker makkelijk in de grillpan want het was frisjes buiten en het regende, maar het kan natuurlijk ook op een pizzasteen. B-)
Gewoon het zelfrijzend bakmeel, de volle yoghurt, zout en de tijm mengen tot een plakkerig deeg

Vervolgens maak je balletjes ter grootte van een golfbal en rol je die uit tot dunne plakken.
Deze bak je in de grillpan, net als een pannenkoek. Tijdens het bakken lekker insmeren met de knoflook olie



Eindresultaat: B-)

Na al dat harde werken ff pauze om de inwendige mens te hydrateren en even de kwalificatie van onze Max te kijken

Een heerlijk bier moet ik zeggen.
Na een leuke kwalificatie begonnen met de kipdij-shoarma.
Eerst alle stukken aan de spies geregen met aan beide uiteinden een halve citroen.
Die citroen is erg handig om het geheel strak aan te kunnen drukken.

Temperatuur op ca 160 gr C, blokje rookhout er bij en hopperdepop, daar gaan we

Wat ruikt dat heerlijk

Lekker door laten garen tot 70 gr C kerntemperatuur. Het duurde ongeveer 5 kwartier.
Toen was het klaar WHOOOAAAAH





Vervolgens het hele zaakje fijn GEHAKT (nee, niet gesneden. Expres gehakt voor de foto-wedstrijd)

Een geweldig lekkere maaltijd was dat zeg!!!!! Dit is zeker een blijvertje.



We zeggen het wel vaker tegen elkaar: vroeger gingen we vaker uit eten dan nu. Hoe komt dat toch??? B-) B-) B-)
Bedankt voor het kijken
Rick