- Berichten
- 2.217
Op zoek naar een recept voor chicken wings kwam ik een bekende naam tegen: Wong Ah Wah.
Wong Ah Wah is een restaurant aan Jalan Alor, de place to be voor streetfood in Kuala Lumpur.
Nu heb ik een project in Maleisie gedaan voor 2 Jaar en altijd als ik naar KL kwam ging ik altijd naar W.A.W om daar te eten.
De chicken wings van W.A.W. zijn zo beroemd, dat dit restaurant nu al 5 panden beslaat op Jalan Alor en wanneer je in KL bent moet je de grilled chickenwings daar eten.
http://www.suanie.net/2013/12/27/the-famous-and-best-chicken-wings-in-kuala-lumpur/
Toen ik het recept tegen kwam moet ik ze natuurlijk maken!
Ingredienten:
10-12 chicken wings
Voor de marinade:
5 shallotjes (gepeld en in kleine stukjes gesneden)
5 teentjes knoflook (gepeld en in kleine stukjes gesneden)
2 inches of gember (gepeld en in kleine stukjes gesneden)
1 theelepel donkere soja saus
5 theelepels soja saus
3 snufjes witte peper
3 scheutjes sesam olie
Suiker naar smaak
Zout naar smaak.
Marineren voor 12 uur en op de grill klaarmaken.
De voorbereiding:
2de batch op de Q
En het eind resultaat:
Helaas viel mijn glaze halverwege om dus de tweede batch is zonder glaze.
Marineren heb ik maar 4 uur gedaan, volgende keer de 12 uur volmaken.
Ook in plaats van grillen heb ik ze ze indirect gedaan en daarna even direkt.
Wat vonden we ervan:
Ze vielen erg in de smaak bij mijn eters, zelf had ik ze iets pitterer gehad en met een chili sausje nog beter.
Gaan we zeker nog een keer doen