- Berichten
- 1.148
Goedenavond mede Qers.
Het ontbreekt me de laatste tijd aardig aan inspiratie om een heel verhaal te tikken, maar eenmaal bezig is dat toch weer erg leuk.
Goed, wat is het verhaal nou, ok, de kinderen willen een konijn en ik zei: ok, ik heb er nog wel 1 in de vriezer...
Dèèèttttt doe normaal... ok. Normaal (lastig)
Dusss op een dag gingen we dan "kip" eten (flappie)
Ik had al een beetje ingelezen hoe Flaps te bereiden, grillen op de BBQ kwam ik weinig positiefs tegen, verhaal va @noskos paar keer gelezen en de moed zakte wat in de badslippers...
Een DO heb ik niet en hele heisa met stoofpotje maken had ik geen zin aan, kip hoort niet in een stoofpotje toch? (Moest wel echt lijken voor de kinderen
)
Dussss. Wat te doen. Maar het idee voor een soort sparerib 3-2-1 te gaan, ik dacht met mijn boerenwijsheid te gaan voor low and slow. Mooi in de kruiden gezet en op kamer (camping) temperatuur laten komen.
Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
Hopla op de Treager op 107 graden en wachten maar tot het vlees op het botje kroop, daarna ingepakt met dik aluminiumfolie met roomboter en een fles tripel er in leeg gegoten.
Ik had gelezen dat stoofpotjes vaak met bier worden gedaan, dus dat maar gecombineerd met mijn 3 2 1 idee.
Weer mooi tijdje wachten met het nodige spoelwater.
Uitgepakt en weer op de Treager en ingesmeerd met Ketjap, waarom ketjap? Weet ik niet, moest van mijn hoofd, soms denk ik geniale ingevingen te hebben, en het heeft goed uitgepakt.
Toe die klaar was kon ik de botjes er zo uitrekken en de smaak was echt super.
De "kippepootjes" waren het allerlekkerst en eerlijk gezegd hebben we wat stukken va de borst toch in de prullenbak gegooid, echt droog.
Dazu nog wat groente in de skilet, eerst ui en dun gesneden knoflook, daarna stukken champignons, tomaat, paprika met een plensje sojasaus en ketjap. We vonden het eerruugg lekker.
Tinus
Dit was kip flappie avontuur. Vakantie komt eraan en hoop weer wat actiever te zijn.
Fijne vakantie allemaal en bedankt voor het lezen/reageren.
Het ontbreekt me de laatste tijd aardig aan inspiratie om een heel verhaal te tikken, maar eenmaal bezig is dat toch weer erg leuk.
Goed, wat is het verhaal nou, ok, de kinderen willen een konijn en ik zei: ok, ik heb er nog wel 1 in de vriezer...
Dèèèttttt doe normaal... ok. Normaal (lastig)
Dusss op een dag gingen we dan "kip" eten (flappie)
Ik had al een beetje ingelezen hoe Flaps te bereiden, grillen op de BBQ kwam ik weinig positiefs tegen, verhaal va @noskos paar keer gelezen en de moed zakte wat in de badslippers...
Een DO heb ik niet en hele heisa met stoofpotje maken had ik geen zin aan, kip hoort niet in een stoofpotje toch? (Moest wel echt lijken voor de kinderen

Dussss. Wat te doen. Maar het idee voor een soort sparerib 3-2-1 te gaan, ik dacht met mijn boerenwijsheid te gaan voor low and slow. Mooi in de kruiden gezet en op kamer (camping) temperatuur laten komen.

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
Hopla op de Treager op 107 graden en wachten maar tot het vlees op het botje kroop, daarna ingepakt met dik aluminiumfolie met roomboter en een fles tripel er in leeg gegoten.
Ik had gelezen dat stoofpotjes vaak met bier worden gedaan, dus dat maar gecombineerd met mijn 3 2 1 idee.
Weer mooi tijdje wachten met het nodige spoelwater.
Uitgepakt en weer op de Treager en ingesmeerd met Ketjap, waarom ketjap? Weet ik niet, moest van mijn hoofd, soms denk ik geniale ingevingen te hebben, en het heeft goed uitgepakt.
Toe die klaar was kon ik de botjes er zo uitrekken en de smaak was echt super.
De "kippepootjes" waren het allerlekkerst en eerlijk gezegd hebben we wat stukken va de borst toch in de prullenbak gegooid, echt droog.



Dazu nog wat groente in de skilet, eerst ui en dun gesneden knoflook, daarna stukken champignons, tomaat, paprika met een plensje sojasaus en ketjap. We vonden het eerruugg lekker.
Tinus

Dit was kip flappie avontuur. Vakantie komt eraan en hoop weer wat actiever te zijn.
Fijne vakantie allemaal en bedankt voor het lezen/reageren.
Laatst bewerkt: