marcvdeijk
Tondelzoeker
- Berichten
- 10
Hallo allemaal!
Dit weekend een nieuwe Tajine gekocht, mijn vorige waren een een beetje klein. Deze heeft een diameter van 30 cm dus past er lekker veel in, en hij past ook eens mooi in mijn kettle.
Als groene en koolhydraten heb ik gekozen voor doperwten, wortels, halve uienringen en aardappelen. Samen met 2 kg drumsticks heb ik deze gemarineerd in een pap van Ras en hanout. Als alternatief kun je ook een mengsel maken van uienpoeder, knoflook poeder, rode paprikapoeder, chilipoeder, komijnzaad gemalen, zout en zwarte peper. Als je dit meng met olijfolie wordt het een soort pap, waarna je de kip en de rest van de vulling insmeert. Inderdaad, vieze handenwerk!
Gellukig paste alles netjes in de kettle dankzij mijn verhoogde ring. op ongeveer 150 graden heb ik dit geheel twee uur laten staan! Het mooie van deze methode is dat het aan de onderkant op vuur staat, met de deksel van de kettle creeert het een oven effect en van binnen stoomt het geheel ook langzaam gaar.
Iemand ook ervaringen met deze Marrokkaanse tovertoeter? Ik was in eerste instantie bang dat hij zou barsten, maar het hoogteverschil was blijkbaar hoog genoeg. Ik zou hier ook vis en andere vleesgerechten in willen maken dus schiet maar raak!
Dit weekend een nieuwe Tajine gekocht, mijn vorige waren een een beetje klein. Deze heeft een diameter van 30 cm dus past er lekker veel in, en hij past ook eens mooi in mijn kettle.
Als groene en koolhydraten heb ik gekozen voor doperwten, wortels, halve uienringen en aardappelen. Samen met 2 kg drumsticks heb ik deze gemarineerd in een pap van Ras en hanout. Als alternatief kun je ook een mengsel maken van uienpoeder, knoflook poeder, rode paprikapoeder, chilipoeder, komijnzaad gemalen, zout en zwarte peper. Als je dit meng met olijfolie wordt het een soort pap, waarna je de kip en de rest van de vulling insmeert. Inderdaad, vieze handenwerk!
Gellukig paste alles netjes in de kettle dankzij mijn verhoogde ring. op ongeveer 150 graden heb ik dit geheel twee uur laten staan! Het mooie van deze methode is dat het aan de onderkant op vuur staat, met de deksel van de kettle creeert het een oven effect en van binnen stoomt het geheel ook langzaam gaar.
Iemand ook ervaringen met deze Marrokkaanse tovertoeter? Ik was in eerste instantie bang dat hij zou barsten, maar het hoogteverschil was blijkbaar hoog genoeg. Ik zou hier ook vis en andere vleesgerechten in willen maken dus schiet maar raak!