Heren,
dit simpele maar O zo heerlijk recept wil ik graag met jullie delen.
Bij verjaardagen of feestjes word er van tevoren al gevraagd of ik de sat? weer maak.
1 kg kippendijen fil?.
Conimex ketjap marinade.
2 eetlepels sambal oelek, of naar behoefte.
1 eetlepel masala poeder.
2 eetlepels palmsuiker.
3 eetlepels honing.





Sat? is hier pas compleet met pindasaus.
Hier het recept voor de pindasaus.
Dit heerlijke recept is wel gejat :blush: maar staat bovenaan in de favorieten lijst bij ons.
? 3 zoete Uien
? 3 el. Arachide olie
? 300 gr. pindakaas
? blokje trassi van ruim 1/2 cm x 1/2 cm verkruimeld
? 7 ? dl. Water + 1 kippenbouillonblokje
? 50 gr. verse gemberwortel (geschild en in dunne plakjes)
? scheutje (2 tl.) gembersiroop
? 3 el. stroop
? 6 tl. sambal Oelek (= 2 el.)
? 6 el. ketjap manis
? (1 tl.) Wat laurierpoeder hoort eigenlijk 3 laurierbladen te zijn (vers) maar die kwam ik pas tegen toen we gingen opruimen
? zout naar smaak (ongeveer 2 tl.)
? Citroensap van 1 verse citroen (naar smaak) ik heb zowat de hele citroen uitgeknepen.
BBQ klaarmaken volgens de split methode, kooltjes aan 1 zijde.
Ui fijn snijden/hakken. Skillet met de olie erin op het BBQ rooster zetten en hierin de uitjes samen met de trassi zachtjes fruiten tot ze bruin zijn.
De gember in plakjes snijden, niet te klein want je moet ze er later weer uithalen.
De bouillon (water + bouillonblokje) aan de kook brengen samen met de gember (in een Giet ijzeren pan op de BBQ) en zachtjes 20-30 min. laten pruttelen. (deksel op de pan)
Gemberplakjes uit de bouillon wegnemen,
Pindakaas, gembersiroop, stroop, sambal , ketjap, laurierpoeder, gefruite uitjes toevoegen aan de bouillon en zachtjes al roerende weer aan de kook brengen.
tot er een mooie saus ontstaat, dit alles ongeveer 15 minuten door laten pruttelen (deksel op de pan) en op smaak brengen met zout en vers citroensap.



Grt,
Robert
dit simpele maar O zo heerlijk recept wil ik graag met jullie delen.
Bij verjaardagen of feestjes word er van tevoren al gevraagd of ik de sat? weer maak.
1 kg kippendijen fil?.
Conimex ketjap marinade.
2 eetlepels sambal oelek, of naar behoefte.
1 eetlepel masala poeder.
2 eetlepels palmsuiker.
3 eetlepels honing.





Sat? is hier pas compleet met pindasaus.
Hier het recept voor de pindasaus.
Dit heerlijke recept is wel gejat :blush: maar staat bovenaan in de favorieten lijst bij ons.
? 3 zoete Uien
? 3 el. Arachide olie
? 300 gr. pindakaas
? blokje trassi van ruim 1/2 cm x 1/2 cm verkruimeld
? 7 ? dl. Water + 1 kippenbouillonblokje
? 50 gr. verse gemberwortel (geschild en in dunne plakjes)
? scheutje (2 tl.) gembersiroop
? 3 el. stroop
? 6 tl. sambal Oelek (= 2 el.)
? 6 el. ketjap manis
? (1 tl.) Wat laurierpoeder hoort eigenlijk 3 laurierbladen te zijn (vers) maar die kwam ik pas tegen toen we gingen opruimen
? zout naar smaak (ongeveer 2 tl.)
? Citroensap van 1 verse citroen (naar smaak) ik heb zowat de hele citroen uitgeknepen.
BBQ klaarmaken volgens de split methode, kooltjes aan 1 zijde.
Ui fijn snijden/hakken. Skillet met de olie erin op het BBQ rooster zetten en hierin de uitjes samen met de trassi zachtjes fruiten tot ze bruin zijn.
De gember in plakjes snijden, niet te klein want je moet ze er later weer uithalen.
De bouillon (water + bouillonblokje) aan de kook brengen samen met de gember (in een Giet ijzeren pan op de BBQ) en zachtjes 20-30 min. laten pruttelen. (deksel op de pan)
Gemberplakjes uit de bouillon wegnemen,
Pindakaas, gembersiroop, stroop, sambal , ketjap, laurierpoeder, gefruite uitjes toevoegen aan de bouillon en zachtjes al roerende weer aan de kook brengen.
tot er een mooie saus ontstaat, dit alles ongeveer 15 minuten door laten pruttelen (deksel op de pan) en op smaak brengen met zout en vers citroensap.



Grt,
Robert