- Berichten
- 2.982
Kip, patat en appelmoes 



Persoonlijk hou ik niet van van hele kippen of kipfilet.... Te snel droog en bij hele kippen is of de borst te droog of de bouten niet ver genoeg maaaaaaar...
Coquellettes of poussins uit de Savel. Een speciaal mooi klein blijvend ras. Heeeeerlijk. Doordat deze een stuk kleiner zijn dan de gemiddelde kip, blijven deze ook malser, sappiger en garen ze gelijkmatiger.
De kippen in een rub gezet en hierna 25 min op 180 graden aan het spit tot kern 72 graden.
Nog even laten rusten, verseVlaamse Zeeuwse frieten er bij en helemaal klaar.
Eenvoudig, maar super lekker.
En het overschot wordt gebruikt voor pulled chicken.






Persoonlijk hou ik niet van van hele kippen of kipfilet.... Te snel droog en bij hele kippen is of de borst te droog of de bouten niet ver genoeg maaaaaaar...
Coquellettes of poussins uit de Savel. Een speciaal mooi klein blijvend ras. Heeeeerlijk. Doordat deze een stuk kleiner zijn dan de gemiddelde kip, blijven deze ook malser, sappiger en garen ze gelijkmatiger.
De kippen in een rub gezet en hierna 25 min op 180 graden aan het spit tot kern 72 graden.
Nog even laten rusten, verse
Eenvoudig, maar super lekker.
En het overschot wordt gebruikt voor pulled chicken.


