Ernoman
Tondelzoeker
- Berichten
- 11
Hallo allemaal,
Wij (KimU en ik) hebben vandaag voor het eerst een hele kip gebarbecued!
Gisteren ochtend hebben wij een rub gemaakt geinspireerd op dit bericht (waarvoor dank
)
De verhoudingen hebben we precies overgenomen. Wij hebben iets meer kerrie (madras) gebruikt en chili vlokken toegevoegd. Wij houden wel van pittig :blush:.
Voor de volledigheid:
2 el zout
3 el paprikapoeder
3 el kerriepoeder
1 el uienpoeder
1 el knoflookpoeder
2 tl witte peper
2 tl zwarte peper
1 el rozemarijn
1 el oregano
1 el chili vlokken
Na anderhalve dag in de koelkast wachten kon de gerubte kip op de BBQ.
We hebben haar op 180 graden een uurtje op onze kip griller gezet. Zonder bier of dat soort fratsen want daar geloven wij niet zo in.
Het geheel heeft lekker staan roken met appelhout.
Een kwartiertje voor de kip klaar was hebben we groente erbij gestopt.
Toen alles eenmaal klaar was.....smullen maar
Een geslaagde editie! Maar wel voor verbetering vatbaar. Daarom de volgende vragen aan jullie; de kenners!
1) Ik had graag de huid knapperig. Hoe kan ik dat doen?
2) Heeft het rookhout wel zin? We konden er eigenlijk niets van terug proeven. Misschien is onze rub te pittig? Misschien te weinig rookhout?
3) Op welke temperatuur stoken jullie de kip? Wij hielden 180 graden aan.
Wij horen het graag want we willen het altijd weer beter doen B-)
Nu hebben wij vast wel zo'n kip stickertje verdiend, niet?
Wij (KimU en ik) hebben vandaag voor het eerst een hele kip gebarbecued!
Gisteren ochtend hebben wij een rub gemaakt geinspireerd op dit bericht (waarvoor dank

De verhoudingen hebben we precies overgenomen. Wij hebben iets meer kerrie (madras) gebruikt en chili vlokken toegevoegd. Wij houden wel van pittig :blush:.
Voor de volledigheid:
2 el zout
3 el paprikapoeder
3 el kerriepoeder
1 el uienpoeder
1 el knoflookpoeder
2 tl witte peper
2 tl zwarte peper
1 el rozemarijn
1 el oregano
1 el chili vlokken
Na anderhalve dag in de koelkast wachten kon de gerubte kip op de BBQ.
We hebben haar op 180 graden een uurtje op onze kip griller gezet. Zonder bier of dat soort fratsen want daar geloven wij niet zo in.
Het geheel heeft lekker staan roken met appelhout.
Een kwartiertje voor de kip klaar was hebben we groente erbij gestopt.
Toen alles eenmaal klaar was.....smullen maar

Een geslaagde editie! Maar wel voor verbetering vatbaar. Daarom de volgende vragen aan jullie; de kenners!
1) Ik had graag de huid knapperig. Hoe kan ik dat doen?
2) Heeft het rookhout wel zin? We konden er eigenlijk niets van terug proeven. Misschien is onze rub te pittig? Misschien te weinig rookhout?
3) Op welke temperatuur stoken jullie de kip? Wij hielden 180 graden aan.
Wij horen het graag want we willen het altijd weer beter doen B-)
Nu hebben wij vast wel zo'n kip stickertje verdiend, niet?
