- Berichten
- 64
Lekker een hele kip van de bbq met de vriendelijke groeten van Jaimy.
Eerst de wortels gewassen en geschild. De schillen onder in de schaal gelegd.
Een grote ui grof gesneden en die op de wortels gelegd.
Aardappels geschild en samen met een cirroen opgezet om voor te koken.
Wat takjes rozemarijn uit de tuin geknipt en die met wat zout en olijfolie in de vijzel wat kleiner gemaakt.
De kip ingesmeerd met de marinade uit de vijzel.
De citroen uit de bijna gare aardappels gehaald een paar keer met een mesje ingesneden en in de kip gestopt.
BBQ op 200 graden en daar de kip indirect ingezet.
Nu in een schaal wat olijfolie en een klontje boter. Aardappels af gegoten en na even uitstomen omgeschud en in de schaal gedaan. Beetje zout en peper en nog een beetje olijfolie eroverheen. Een beetje rozemarijn erover.
Die kunnen ook op de BBQ
Nu de wortels schuin in stukjes snijden, wat sinaasappelschil (zonder het wit) erover en de sinaasappel eroverheen uitpersen. Ook dit kan een uurtje in de BBQ
En dan is alles ongeveer tegelijk klaar.
Het was heerlijk
Eerst de wortels gewassen en geschild. De schillen onder in de schaal gelegd.
Een grote ui grof gesneden en die op de wortels gelegd.

Aardappels geschild en samen met een cirroen opgezet om voor te koken.

Wat takjes rozemarijn uit de tuin geknipt en die met wat zout en olijfolie in de vijzel wat kleiner gemaakt.

De kip ingesmeerd met de marinade uit de vijzel.
De citroen uit de bijna gare aardappels gehaald een paar keer met een mesje ingesneden en in de kip gestopt.

BBQ op 200 graden en daar de kip indirect ingezet.

Nu in een schaal wat olijfolie en een klontje boter. Aardappels af gegoten en na even uitstomen omgeschud en in de schaal gedaan. Beetje zout en peper en nog een beetje olijfolie eroverheen. Een beetje rozemarijn erover.

Die kunnen ook op de BBQ
Nu de wortels schuin in stukjes snijden, wat sinaasappelschil (zonder het wit) erover en de sinaasappel eroverheen uitpersen. Ook dit kan een uurtje in de BBQ

En dan is alles ongeveer tegelijk klaar.



Het was heerlijk
