- Berichten
- 3.172

Beste mede Q'ers,
Laatst op een feestje een recept gehoord en vandaag maar ten uitvoer gebracht.
Ik heb gebruikt;
600 gram kippendijen
6 eieren
200 gram griesmeel
6 puntjes la vache qui rit
2 kippenbouillonblokjes
Fijngehakte verse koriander
Fijngehakte verse platte peterselie
Munt
4 tenen knoflook
harissa
Paprikapoeder
Ras el hanout
PeZo
De kruiden ed een beetje naar eigen smaak.
De ingredi?nten;

De kippendijen door de porkert, grove plaat;


Alle ingredi?nten behalve de koriander en de peterselie in de blender;


Alles lekker door de kip roeren. Niet het groen vergeten;


In eerste instantie dacht ik dat het mengsel veelste nat was maar na een half uurtje in de koelkast was hij stijver.
Een paar flinke scheppen op een flink stuk huishoud folie en rollen maar;

De eindjes met een stukje touw dicht geknoopt;

Drie kwartiertjes op 80 graden in het water;

Terug koelen en uitpakken;


Ik moest er natuurlijk ??n proberen. Doormidden gesneden en ??n helft licht gerubt met en beetje rietsuiker en kaneel;

Op de Q;

Lekker plakjes snijden en snoepen maar;

Dit is een heerlijke worst met een beetje vreemde consistentie.
Thanx for watching en eet smakelijk.
Greetz Marco