BasBQ
Beef en Steak

Kip: Marokkaanse kippengrillworst

 
 
 
 
 

MarBQ

Gerijpt
Berichten
3.192
DSC04015_zps9d9e934b.jpg


Beste mede Q'ers,

Laatst op een feestje een recept gehoord en vandaag maar ten uitvoer gebracht.

Ik heb gebruikt;

600 gram kippendijen
6 eieren
200 gram griesmeel
6 puntjes la vache qui rit
2 kippenbouillonblokjes
Fijngehakte verse koriander
Fijngehakte verse platte peterselie
Munt
4 tenen knoflook
harissa
Paprikapoeder
Ras el hanout
PeZo
De kruiden ed een beetje naar eigen smaak.

De ingredi?nten;

DSC03987_zps70e6adf9.jpg


De kippendijen door de porkert, grove plaat;

DSC03988_zpsf202d621.jpg


DSC03989_zpsb8233e72.jpg


Alle ingredi?nten behalve de koriander en de peterselie in de blender;

DSC03990_zps7483cbaa.jpg


DSC03991_zps5dbc5a02.jpg


Alles lekker door de kip roeren. Niet het groen vergeten;

DSC03993_zps078f065a.jpg


DSC03995_zpsc186ddd6.jpg


In eerste instantie dacht ik dat het mengsel veelste nat was maar na een half uurtje in de koelkast was hij stijver.
Een paar flinke scheppen op een flink stuk huishoud folie en rollen maar;

DSC03996_zpsd0d6b574.jpg


De eindjes met een stukje touw dicht geknoopt;

DSC03997_zps549fe5d8.jpg


Drie kwartiertjes op 80 graden in het water;

DSC04000_zps7704a675.jpg


Terug koelen en uitpakken;

DSC04004_zps009f8a88.jpg


DSC04005_zpsffe96f93.jpg


Ik moest er natuurlijk ??n proberen. Doormidden gesneden en ??n helft licht gerubt met en beetje rietsuiker en kaneel;

DSC04006_zps1b893fa2.jpg


Op de Q;

DSC04007_zpsc57a976d.jpg


Lekker plakjes snijden en snoepen maar;

DSC04015_zps9d9e934b.jpg


Dit is een heerlijke worst met een beetje vreemde consistentie.

Thanx for watching en eet smakelijk.

Greetz Marco
 
leuk recept
 
Apart, maar die combinatie lijkt me wel vreemd lekker.
 
Terug
Bovenaan Onderaan