BasBQ
Beef en Steak

Kip in blik

 
 
 
 

Nosmo

Gerijpt
Berichten
3.741
Toen ik vanavond wat BBC foto's liet zien aan ??n van de jongens waar ik hier in Turkije mee werk, kwam hij met het volgende;

http://kumpinari.com/2011/10/18/tenekede-tavuk/

In Turkije doen ze de kip dus in een blik in plaats van er op, dit heet "Tenekede tavuk".

Nu eens kijken waar ik een groot leeg olijfolie blik kan scoren. ;)
 
Ik heb mijn best gedaan, maar ga deze even doorspelen naar een Turkse collega snap der niks van. Wat is het principe van kip in blik, wat doet de bbq dan nog? Of is het because i can de voornaamste drijfveer?

Ik ben nieuwsgierig.
 
Leuk, een  TO...
 
vind het wel een leuke en aparte manier om het zo te doen
 
Ziet er wel goed uit! Zou het vel nog een beetje knapperig zijn?
Denk dat ik dit volgend jaar eens ga proberen. Mocht je van je vrienden meer info krijgen over hoe lang ed. : Graag!
 
Het ziet er spannend uit maar vraagme wel af of je niet teveel overgeleverd bentaan geluk, je ziet niets en kan de temp ook niet echt bijstellen. Stop je er een probe in fikt die ook mee. Ik laathet ff aan anderen
 
Eigenlijk gewoon een binnenste buiten oven. Maar wel een grappige manier van bereiden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan