BasBQ
Beef en Steak

Kip: Griekse Kip met Knoflook, Citroen en aardappeltjes

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
2.690


De lente is weer in het land, yeah.
Een geweldig excuus om dit gerecht weer te maken, eerlijk gezegd om te plaatsen want wij maken dit wel vaker ongeacht het seizoen.
Griekse Kip met Knoflook, Citroen en Roseval Aardappeltjes

? 3 kippenpoten kruiden met verstegen spare rib kruiden of kipkruiden.
? 750- 1000 gram redelijk vastkokende kleine aardappeltjes in partjes, Roseval
? 1 tl. Fleur de Sel
? 1tl. Vers gemalen zwarte peper
? ? - 1  tl. Sambal Oelek
? 1 el. Oregano (gedroogd)
? 1 tl. Rozemarijn (vers, zeer fijn gehakt)
? 5 tenen knoflook geplet met platte kant van koksmes
? 2 citroenen, het sap van = 1/2 cup
? ? cup EVO (Extra Vergine Olijfolie, van zeer goede kwaliteit, geen supermarkt spul) ik gebruik bij voorkeur Spaanse zoals Valderrama Albequina, die is heerlijk zacht van smaak
? 500 ml. Kippenbouillon (500 ml. Water + 2 tl. Vegeta of 1 kipbouillonblokje, snufje Garam massala, snufje tijm)

Kip en geschilde in partjes gesneden aardappeltjes ruim  een uur laten marineren in het mengsel van bovenstaande ingredi?nten behalve de kippenbouillon!
Kippenbouillon maken
Het gemarineerde kipmengsel  in een ovenschaal doen en
aanvullen met de bouillon tot ze voor 1/3 onder het vocht staan.
De ovenschaal  indirect op de BBQ op 200 graden Celsius voor 1 ?  uur

Kip verhuizen naar een andere schaal
Ongeveer 150 ml. bouillon toevoegen aan de aardappeltjes en minimaal 30 minuten door laten garen (je gebruikt dus niet alle bouillon)
Kip fileren en in stukjes snijden en weer toevoegen aan de aardappeltje als deze gaar zijn en goed doorhusselen.






















 

Hans

Gerijpt
 
 
 
Berichten
4.591
So h?, dat ziet er pas lekker uit.
Gaat met urgentie op de ToDo.  ;)
 

Paul_V

Sprokkelaar
 
Berichten
44
Hier heeft het de To Do-lijst niet gehaald...



Maar omdat het zo?n goddelijk maaltje is, zal het er alsnog opkomen.

Ik zie trouwens dat ik de salade vergeten ben...

Dank voor de tip!

Paul


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Ridevi71

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.324
Ook dit lijkt me geweldig lekker.
Man man man. Wat een culinair geweld.

Pastrami, pinwheels en nu weer dit. Gaan jullie wel eens uit eten?
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
2.690
Ridevi71 zei:
Ook dit lijkt me geweldig lekker.
..........
Pastrami, pinwheels en nu weer dit. Gaan jullie wel eens uit eten?
Nope, al jaren niet meer.
Wij hebben 1 motto: Eten moeten we toch, dus laten we het dan in ieder geval lekker doen. :D
 

Ridevi71

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.324
Ewald zei:
Ridevi71 zei:
Ook dit lijkt me geweldig lekker.
..........
Pastrami, pinwheels en nu weer dit. Gaan jullie wel eens uit eten?
Nope, al jaren niet meer.
Wij hebben 1 motto: Eten moeten we toch, dus laten we het dan in ieder geval lekker doen. :D
Dat idee had ik al.
Wat een geweldige hobby Is het toch.  :D
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
2.690
Paul_V zei:
Hier heeft het de To Do-lijst niet gehaald...

Maar omdat het zo?n goddelijk maaltje is, zal het er alsnog opkomen.

Ik zie trouwens dat ik de salade vergeten ben...

Dank voor de tip!

Paul


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Haha Paul, fijn dat je het ook lekker vond
 

Veen

Stoker
 
 
 
Berichten
274
Thanks voor het delen!
Hier heeft hij de To Do ook niet gehaald, gisteren gemaakt...

 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
2.690
Ziet er goed uit, hoe was de smaak?
Ik zie dat jij de kippenpoten gedraaid hebt, tegenwoordig laat ik de kippen met het vel naar boven liggen tijdens het garen in de BBQ, ik draai ze niet meer om zo krijg je een krokant vel.
 

Veen

Stoker
 
 
 
Berichten
274
Ewald zei:
Ziet er goed uit, hoe was de smaak?
Ik zie dat jij de kippenpoten gedraaid hebt, tegenwoordig laat ik de kippen met het vel naar boven liggen tijdens het garen in de BBQ, ik draai ze niet meer om zo krijg je een krokant vel.
Ik heb ze eerst direct boven de grill voorzien van een kleurtje, en daarna in de schaal gelegd. Op het laatste moment terug boven de kolen om ze nog verder te voorzien van een krokant velletje.
Smaak vond ik niet heel bijzonder.
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
2.690
Veen zei:
Ewald zei:
Ziet er goed uit, hoe was de smaak?
Ik zie dat jij de kippenpoten gedraaid hebt, tegenwoordig laat ik de kippen met het vel naar boven liggen tijdens het garen in de BBQ, ik draai ze niet meer om zo krijg je een krokant vel.
Smaak vond ik niet heel bijzonder.
Dan heb je iets verkeerd gedaan.
Sowieso het recept niet gevolgd
 
Bovenaan Onderaan