BasBQ
Beef en Steak

Ketjap kalkoen test

 
 

Antonv

Sprokkelaar
Berichten
43
Vandaag de kalkoen op de wsm gemaakt nadat ik deze donderdagavond had ge?njecteerd met Conimex ketjap marinade.
Het resultaat was fantastisch, super sappig, simpel, dus geslaagde test.
Ik had de kalkoen ge?njecteerd met een longdrinkglas vol ketjap marinade.
Ik had onder de huid nog wel een paar klontjes roomboter, de vogel bestrooit met peper en zout en in de holte wat halve mandarijntjes gedaan.
Nadat ik de borst had teruggekoeld kon hij erop, na drie uurtjes was de 3 kg. Zware vogel op 75 graden.
Helaas geen foto's op de wsm alleen toen hij op tafel stond doordat het ging regenen toen hij klaar was.
Bedankt voor het kijken en iedereen hier heeerlijke feestdagen

dafe3a41d609c44dd3ac10bb028d7ed2_zps903fb0a9.jpg


c7e9b94313b3ec78521f8aa2980bac0f_zpsff8ccf7c.jpg
 
Leuk recept, ga ik een keer proberen met kip.
(want de kerstkalkoen moet hier traditioneel  :) )
 
Lekker sappig zeg!
 
lekker hoor
 
Zeker al op, anders wil ik best wel even proeven hoor!
 
Sorry, was nog een heel klein beetje over dat gaat straks nog een probleem worden hier wie dat krijgt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan