Zag op dit forum een ketjap honing marinade voor een beenham. Was wel verrast, maar leek me toch lekker.
Bij de slager een beenham van 1,6 kg laten snijden en een nacht in de marinade. Kwam er al heerlijk uit:
En toen eerst halfuur op de egg met 60 graden en kersenhout gerookt:
Daarna op circa 130 graden tot een kern van 65 graden gebracht en 10 minuten in folie laten rusten. Hieronder het resultaat:
Was errug lekker volgens de vrouw en zoontje van 3. Had een lekkere honing mosterd saus bijgemaakt van 1/3 fritessaus, 1/3 honing, 1/3 mosterd, scheutje witte wijnazijn en beetje gerookte paprikapoeder. HEERLIJK!!!
Bij de slager een beenham van 1,6 kg laten snijden en een nacht in de marinade. Kwam er al heerlijk uit:

En toen eerst halfuur op de egg met 60 graden en kersenhout gerookt:

Daarna op circa 130 graden tot een kern van 65 graden gebracht en 10 minuten in folie laten rusten. Hieronder het resultaat:

Was errug lekker volgens de vrouw en zoontje van 3. Had een lekkere honing mosterd saus bijgemaakt van 1/3 fritessaus, 1/3 honing, 1/3 mosterd, scheutje witte wijnazijn en beetje gerookte paprikapoeder. HEERLIJK!!!