BasBQ
Beef en Steak

Ketjap honing beenham

 
 

yvosurf

Kooltjesharker
Berichten
146
Zag op dit forum een ketjap honing marinade voor een beenham. Was wel verrast, maar leek me toch lekker.

Bij de slager een beenham van 1,6 kg laten snijden en een nacht in de marinade. Kwam er al heerlijk uit:

f65d557d211a3b9ea50e9c554d6a818c.jpg


En toen eerst halfuur op de egg met 60 graden en kersenhout gerookt:

d219176ec19e14acf97a3329b88718e0.jpg


Daarna op circa 130 graden tot een kern van 65 graden gebracht en 10 minuten in folie laten rusten. Hieronder het resultaat:

eeab88fb54d4f8e0c59de851277dd240.jpg


Was errug lekker volgens de vrouw en zoontje van 3. Had een lekkere honing mosterd saus bijgemaakt van 1/3 fritessaus,  1/3 honing, 1/3 mosterd, scheutje witte wijnazijn en beetje gerookte paprikapoeder. HEERLIJK!!!
 
mooi verslag en resultaat.
mosterd /ketjap ,ook een beetje mijn basis smaakmakers die je gebruikt.

k zou m de volgende x is een dag of 4 in een pekelbad met deze mix doen,dan wordt ie nog lekkerder.
 
Lekker hoor. Lust ik Heel erg
 
lekker hoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan