- Berichten
- 10.102
Beste bbq collega's, 
Dankzij kerst weer eens tijd om een paar L&S sessies te doen.
Een stuk spek is altijd lekker, dus dat is op eerste kerstdag iets om mee te beginnen.
ik had 2 stukken liggen en gebruikte beide om eens een vergelijk te maken met het wereldberoemde recept Walchers Gilde Spek van Mike en een eigen, nederig samenraapsel van idee?n
Zoals gezegd, 1 stuk volgens het recept van Mike, Walchers Gilde Spek, en hieronder voor het tweede stuk mijn try-out.
5 eetlepels sojasaus
1 eetlepel gedroogde oregano
2 theelepels kaneelpoeder
8 gram colorozo zout
4 tenen knoflook
1 theelepel zwarte gemalen peper
1 kilo buikspek zonder zwoerd
Pers de knoflookteentjes uit en voeg alle ingredi?nten (behalve de buikspek) samen en marineer hiermee de spek voor minstens 3 dagen. Regelmatig keren en masseren uiteraard.
Vervolgens bereiden zoals walchers Gilde Spek.
Hieronder de foto's.



Die met het stokje is walchers Gilde Spek


Eindoordeel :
Zoals altijd is walchers Gilde Spek geweldig lekker, maar de try-out was ook helemaal top. Kruidiger, en daarbij proef je meer verschillende smaken.
Man, wat blijft dat toch lekker, die spek. En nu zit ik met 2 kilo 
  
  
  
 
Bedankt voor het kijken.
Rick
	
		
			
		
		
	
				
			Dankzij kerst weer eens tijd om een paar L&S sessies te doen.
Een stuk spek is altijd lekker, dus dat is op eerste kerstdag iets om mee te beginnen.
ik had 2 stukken liggen en gebruikte beide om eens een vergelijk te maken met het wereldberoemde recept Walchers Gilde Spek van Mike en een eigen, nederig samenraapsel van idee?n

Zoals gezegd, 1 stuk volgens het recept van Mike, Walchers Gilde Spek, en hieronder voor het tweede stuk mijn try-out.
5 eetlepels sojasaus
1 eetlepel gedroogde oregano
2 theelepels kaneelpoeder
8 gram colorozo zout
4 tenen knoflook
1 theelepel zwarte gemalen peper
1 kilo buikspek zonder zwoerd
Pers de knoflookteentjes uit en voeg alle ingredi?nten (behalve de buikspek) samen en marineer hiermee de spek voor minstens 3 dagen. Regelmatig keren en masseren uiteraard.
Vervolgens bereiden zoals walchers Gilde Spek.
Hieronder de foto's.



Die met het stokje is walchers Gilde Spek


Eindoordeel :
Zoals altijd is walchers Gilde Spek geweldig lekker, maar de try-out was ook helemaal top. Kruidiger, en daarbij proef je meer verschillende smaken.
Man, wat blijft dat toch lekker, die spek. En nu zit ik met 2 kilo
 
  
  
  
 
Bedankt voor het kijken.
Rick
 
	 
			 
			 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		
 
 
		