BasBQ
Beef en Steak

Kerstspek

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.108
Beste bbq collega's,

Dankzij kerst weer eens tijd om een paar L&S sessies te doen.
Een stuk spek is altijd lekker, dus dat is op eerste kerstdag iets om mee te beginnen.

ik had 2 stukken liggen en gebruikte beide om eens een vergelijk te maken met het wereldberoemde recept Walchers Gilde Spek van Mike en een eigen, nederig samenraapsel van idee?n  :)

Zoals gezegd, 1 stuk volgens het recept van Mike, Walchers Gilde Spek, en hieronder voor het tweede stuk mijn try-out.
5 eetlepels sojasaus
1 eetlepel gedroogde oregano
2 theelepels kaneelpoeder
8 gram colorozo zout
4 tenen knoflook
1 theelepel zwarte gemalen peper
1 kilo buikspek zonder zwoerd

Pers de knoflookteentjes uit en voeg alle ingredi?nten (behalve de buikspek) samen en marineer hiermee de spek voor minstens 3 dagen. Regelmatig keren en masseren uiteraard.
Vervolgens bereiden zoals walchers Gilde Spek.

Hieronder de foto's.




Die met het stokje is walchers Gilde Spek




Eindoordeel :
Zoals altijd is walchers Gilde Spek geweldig lekker, maar de try-out was ook helemaal top. Kruidiger, en daarbij proef je meer verschillende smaken.
Man, wat blijft dat toch lekker, die spek. En nu zit ik met 2 kilo  :D :D :D :D :D

Bedankt voor het kijken.
Rick
 
Ow, ik krijg ook hier zin om weer eens spek te maken, lekker hoor
 
Gelukkig ligt er hier nog een stukje buik te wachen tot het walgers gilde gaat worden.
Anders trek ik het niet meer, al die lekkere foto's hier.
 
ook maar weer eens snel gaan maken
 
Ziet er lekker uit - dus als die 2kg een probleem is kom ik ze wel even ophalen...  Ik wil je er best vanaf helpen  :D ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan