- Berichten
- 4.941
Naar aanleiding van Sander zijn onderwerp heb ik iets gemaakt wat ik al veel eerder had willen maken. Een rollade van Bavette. Ik heb een variant met pesto gemaakt en een variant met truffel.
Ons kerst maaltijd is ook nog eens deels door Noskos ge?nspireerd. Vooraf aten we selderij truffel soep. Alleen ging deze niet op de BBQ. M?n vrouw wou wel eens in de nieuwe keuken koken
Daar gaan we.
Twee mooie stukken vlees.
Als eerste maakte ik de variant met pesto.
Eerste stuk Bavette vlinderen en voorzien van een laagje zout en peper. Het vlinderen was best een uitdaging. Het stuk was niet zo mooi ?vierkant? dus dat vereiste nog wat creativiteit met dicht vouwen..
Zelf pesto gemaakt natuurlijk. En dat op het vlees gesmeerd.
Daarna een laagje prosciutto.
Laatste laagje is wat Parmezaanse kaas.
Toen kwam de uitdaging. Netjes oprollen. En proberen de rollade overal even dik te maken. Toch een beetje cheaten. Na het binden ingepakt in foli en opgerold. Zodat de mooi rond werd. En even een paar uur terug in de koelkast.
Als tweede ging ik de variant met truffel maken.
Beginnen met de vulling aan te zetten. Shiitake, lente-ui, knoflook en rode peper.
Dit moet even afkoelen alvorens het op het vlees kan. Dus nu gaan we weer vlinderen. Het tweede stuk is mooier van vorm.
Bestrooien met zou en peper.
Vervolgens insmeren met truffel salsa.
Afgekoelde vulling er op
Vervolgens weer oprollen en inpakken
Nadat ik een paar uurtjes heb kunnen chillen bij de kachel. Mochten de stukken uit de koelkast hop op de Q. Heerlijk gebroederlijk naast elkaar. BBQ opgestookt naar 170gr indirect.
Na z?n 30min was de kern mooi opgeklommen naar 30gr kern en konden we aan de soep.
Dat kleur al goed. Vrouwlief ging de Cacio e pepe maken. En ik het vlees nog eens checken. De truffel was 52gr kern. De pesto moet nog een paar graden. Uiteindelijk alles na z?n drie kwartier klaar en kon na even rusten op tafel en aangesneden worden.
Bordje opmaken. En aanvallen.
Super maal. Vlees was heerlijk. Beide varianten smaakten super. Wel is de truffel variant iets intenser van smaak. En daarmee misschien wel meer favoriet.
We sloten af met een heerlijke slagroom-schuim taart. En verhuisde naar de bank om ouderwets uit te buiken.
Bedankt voor het kijken. Fijne dagen en een goed uiteinden.
Bram.
Ons kerst maaltijd is ook nog eens deels door Noskos ge?nspireerd. Vooraf aten we selderij truffel soep. Alleen ging deze niet op de BBQ. M?n vrouw wou wel eens in de nieuwe keuken koken

Daar gaan we.
Twee mooie stukken vlees.

Als eerste maakte ik de variant met pesto.
Eerste stuk Bavette vlinderen en voorzien van een laagje zout en peper. Het vlinderen was best een uitdaging. Het stuk was niet zo mooi ?vierkant? dus dat vereiste nog wat creativiteit met dicht vouwen..

Zelf pesto gemaakt natuurlijk. En dat op het vlees gesmeerd.


Daarna een laagje prosciutto.

Laatste laagje is wat Parmezaanse kaas.

Toen kwam de uitdaging. Netjes oprollen. En proberen de rollade overal even dik te maken. Toch een beetje cheaten. Na het binden ingepakt in foli en opgerold. Zodat de mooi rond werd. En even een paar uur terug in de koelkast.


Als tweede ging ik de variant met truffel maken.
Beginnen met de vulling aan te zetten. Shiitake, lente-ui, knoflook en rode peper.

Dit moet even afkoelen alvorens het op het vlees kan. Dus nu gaan we weer vlinderen. Het tweede stuk is mooier van vorm.

Bestrooien met zou en peper.

Vervolgens insmeren met truffel salsa.

Afgekoelde vulling er op

Vervolgens weer oprollen en inpakken


Nadat ik een paar uurtjes heb kunnen chillen bij de kachel. Mochten de stukken uit de koelkast hop op de Q. Heerlijk gebroederlijk naast elkaar. BBQ opgestookt naar 170gr indirect.


Na z?n 30min was de kern mooi opgeklommen naar 30gr kern en konden we aan de soep.


Dat kleur al goed. Vrouwlief ging de Cacio e pepe maken. En ik het vlees nog eens checken. De truffel was 52gr kern. De pesto moet nog een paar graden. Uiteindelijk alles na z?n drie kwartier klaar en kon na even rusten op tafel en aangesneden worden.




Bordje opmaken. En aanvallen.


Super maal. Vlees was heerlijk. Beide varianten smaakten super. Wel is de truffel variant iets intenser van smaak. En daarmee misschien wel meer favoriet.
We sloten af met een heerlijke slagroom-schuim taart. En verhuisde naar de bank om ouderwets uit te buiken.

Bedankt voor het kijken. Fijne dagen en een goed uiteinden.
Bram.