- Berichten
- 503
Uiteraard eten we het hele jaar lekker, maar wat eet je dan met kerst.
Ik heb dit jaar gekozen voor een show-elementje om de schoonfamilie eens te imponeren
(elke gek zijn gebrek
)
Ossehaas in een luier om mijn zwager te citeren ;D
Toch een receptje en een how to, want het is gewoon leuk een keer te doen
Grof zeezout in een bak doen (1500-2000 gram)
2x eiwit er doorheen en een flinke scheut cognac
even doormengen
uitspreiden op een katoenen doek (luiers van de Hema in mijn geval)
kruiden fijnhaken en het vlees er door heen rollen
(2 eetlepels thijm, rozemarijn, lemonzest en knoflook (gehakt/geperst) )
oprollen in een doek en dicht knopen
In mijn geval woog de Ossehaas 1,2 kg en heb ik hem 8 minuten op de ene kant
gedaan en 7 minuten andere kant.
Uitpakken, zeer goed afborstelen en 5-10 minuutjes laten rusten onder alu.
Eten met chimichurri........
HEMELS
Gewoon een keer doen. 8)
Ik was best even gespannen, want het is toch best een kostbaar stukje vlees.
En ik houd ook van een lekker korstje en die ontbreekt ook natuurlijk.
Maar ik was voor niets bezorgd geweest.
Met de klok er bij is het goed te doen en de smaak was mooi met mooi de sporen van de kruiden.
Ik heb dit jaar gekozen voor een show-elementje om de schoonfamilie eens te imponeren
(elke gek zijn gebrek

Ossehaas in een luier om mijn zwager te citeren ;D
Toch een receptje en een how to, want het is gewoon leuk een keer te doen
Grof zeezout in een bak doen (1500-2000 gram)
2x eiwit er doorheen en een flinke scheut cognac
even doormengen
uitspreiden op een katoenen doek (luiers van de Hema in mijn geval)
kruiden fijnhaken en het vlees er door heen rollen
(2 eetlepels thijm, rozemarijn, lemonzest en knoflook (gehakt/geperst) )
oprollen in een doek en dicht knopen
In mijn geval woog de Ossehaas 1,2 kg en heb ik hem 8 minuten op de ene kant
gedaan en 7 minuten andere kant.
Uitpakken, zeer goed afborstelen en 5-10 minuutjes laten rusten onder alu.
Eten met chimichurri........
HEMELS
Gewoon een keer doen. 8)









Ik was best even gespannen, want het is toch best een kostbaar stukje vlees.
En ik houd ook van een lekker korstje en die ontbreekt ook natuurlijk.
Maar ik was voor niets bezorgd geweest.
Met de klok er bij is het goed te doen en de smaak was mooi met mooi de sporen van de kruiden.