BasBQ
Beef en Steak

Kerst 2012 Lomo al Trappo

 
 
 

Poetsertje

Pitmaster
Berichten
502
Uiteraard eten we het hele jaar lekker, maar wat eet je dan met kerst.

Ik heb dit jaar gekozen voor een show-elementje om de schoonfamilie eens te imponeren
(elke gek zijn gebrek  :p)

Ossehaas in een luier om mijn zwager te citeren  ;D

Toch een receptje en een how to, want het is gewoon leuk een keer te doen

Grof zeezout in een bak doen (1500-2000 gram)
2x eiwit er doorheen en een flinke scheut cognac
even doormengen
uitspreiden op een katoenen doek (luiers van de Hema in mijn geval)

kruiden fijnhaken en het vlees er door heen rollen
(2 eetlepels thijm, rozemarijn, lemonzest en knoflook (gehakt/geperst) )

oprollen in een doek en dicht knopen

In mijn geval woog de Ossehaas 1,2 kg en heb ik hem 8 minuten op de ene kant
gedaan en 7 minuten andere kant.

Uitpakken, zeer goed afborstelen en 5-10 minuutjes laten rusten onder alu.

Eten met chimichurri........

HEMELS

Gewoon een keer doen.  8)


IMG_1681.jpg


IMG_1684.jpg


IMG_1687.jpg


IMG_1694.jpg


IMG_1695.jpg


IMG_1699.jpg


IMG_1705.jpg


IMG_1707.jpg


IMG_1708.jpg


Ik was best even gespannen, want het is toch best een kostbaar stukje vlees.
En ik houd ook van een lekker korstje en die ontbreekt ook natuurlijk.

Maar ik was voor niets bezorgd geweest.
Met de klok er bij is het goed te doen en de smaak was mooi met mooi de sporen van de kruiden.
 
Ziet er erg stoer uit Poetsertje  8)
Idd een geweldig show-element.
Leuke foto's

Gaat hier ook op mijn lijstje.

Mac
 
dat zijn inderdaad de leukere dingen om aan anderen te laten zien, en helemaal als het daarna nog helemaal lekker te eten is
 
Spectakel!
Mooi hoor.
 
Hij is goed gelukt Poetsertje.
Blijft een spectaculaire bereiding.
 
Dit is een aparte bereiding. Voor mij is het show element meer dat ik niet verwacht had dat er uit een luier nog zo'n fraai stukje vlees komt  ??? Hoe ruikt dit als je het serveert? In mijn beleving is verbrand katoen niet een van de fijnste geuren, heeft dat geen impact op je vlees?

Ik ben oprecht een beetje verbaasd...
 
Blijft een leuke bereiding. Als je een thermopen hebt kun je ook gewoon op kerntemperatuur grillen. Het is toch een duur stuk vlees dus waarom het risico nemen?
 
die ga ik ook nog eens proberen! ziet er smakelijk uit!
 
Niet aan de thermapen gedacht.  ???

Ik had me goed ingelezen van te voren en deze tijd komt vaak naar voren.
En Ossehaas kan nooit te rare zijn eigenlijk, dus ik had de veilige korte kant qua tijd gekozen.

Verbrand katoen ruik je nabij de bbq alleen de eerste minuut.
De dikke zoutlaag beschermt het vlees er ook tegen
 
Hemels, komt ook bij mij op de to-do-lijst.
@Poetsertje had jij de deksel van de WGA nog gesloten tijdens het grillen?
Is ??n starter genoeg in de WGA?
@noskos, voor welke temperatuur zou jij gaan? Ik zou denken 50 C
 
Ja hoor, met 1 volle starter ligt mijn WGA vol. Geen deksel gebruikt, gewoon loeiende kolen. Bij het uitpakken en afborstelen was het vlees heet genoeg...auw auw auw
 
Had je deze uit van Steven ?, ik heb het nml ook een keer uit zijn bbq planet boek gehaald. (en gemaakt dus  :p )
Was bij mij ook goed gelukt
 
Boldeagle zei:
Had je deze van Steven ?, ik heb het nml ook een keer uit zijn bbq planet boek gehaald. (en gemaakt dus  :p )
Was bij mij ook goed gelukt
 
nope,

Gewoon een keer tegen gekomen op het web.
Wel een filmpje van Steef, maar die vond ik te simpel van receptuur.
Dus op "een ander bbq-forum" een recept van Mike gevonden dat me het
meest aansprak.
 
zo das een spannende bereiding, leuk!
 
Gaaf, gaan we ook een keer doen.
Leuk afscheid van die oude luiers ;)
 
nice!
 
Terug
Bovenaan Onderaan