Hallo,
Sinds kort heb ik mijn eigen UDS. Voor werkverslag zie volgende link http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=12133.0. Ben nog een beetje aan het experimenteren met alles, maar ik vind nu al geweldig.
Toch even een vraag. Gisteren heb ik bij de IKEA, de Fantast kerntemperatuurmeter aangeschaft. Vandaag heb ik deze getest met kippendijen. Volgens mijn recept moet de kerntemperatuur van een kippendij minimaal 75 graden zijn. Na een halfuur was deze temperatuur al bereikt. Betekend dit dat de dijen er dan al af kunnen of moet ik deze volgens recept een uur in de UDS laten liggen?
Voor temperatuur verloop, zie onderstaand schema, helaas geen foto's
15:00 UDS 145 kern 10
15:15 UDS 145 kern 61
15:30 UDS 145 kern 77
15:45 UDS 145 kern 83
16:00 UDS 150 kern 85
Temperatuur UDS wordt gemeten vlak onder rooster/cupcakevorm.
Alvast bedankt voor jullie reacties!
Sinds kort heb ik mijn eigen UDS. Voor werkverslag zie volgende link http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=12133.0. Ben nog een beetje aan het experimenteren met alles, maar ik vind nu al geweldig.
Toch even een vraag. Gisteren heb ik bij de IKEA, de Fantast kerntemperatuurmeter aangeschaft. Vandaag heb ik deze getest met kippendijen. Volgens mijn recept moet de kerntemperatuur van een kippendij minimaal 75 graden zijn. Na een halfuur was deze temperatuur al bereikt. Betekend dit dat de dijen er dan al af kunnen of moet ik deze volgens recept een uur in de UDS laten liggen?
Voor temperatuur verloop, zie onderstaand schema, helaas geen foto's

15:00 UDS 145 kern 10
15:15 UDS 145 kern 61
15:30 UDS 145 kern 77
15:45 UDS 145 kern 83
16:00 UDS 150 kern 85
Temperatuur UDS wordt gemeten vlak onder rooster/cupcakevorm.
Alvast bedankt voor jullie reacties!