- Berichten
- 1.648
afgelopen week heel even in Delft geweest, pot BBQ-saus bij onze helden gescoord en daarna bij een ander team een stukje kip geproefd. Die smaak bleef de hele week in mijn gedachten zitten. Gisteren bij de Makro 2 bakken met ontbeende kippendijen gekocht (en 3 kg bavette en 1,5 picanha). Vandaag een poging gedaan om die smaakt te evenaren. En ik moet zeggen, naar mijn idee redelijk tot goed gelukt.
Kip voorzien van BBQguru en Apple rub, ondertussen in alubakje half pakje roomboter gesmolten en vervolgens de kippen dijen erin gelegd. Op de Q zo'n 30 minuten op 125 gr laten "garen". Daarna Q naar 140C? gebracht, rookhout (appel en hickory) toegevoegd en kip op het rooster indirect verder laten garen tot temp van circa 70C?. Daarna de dijen boven direct vuur gekleurd tot ze een temp van 79C? hadden. Ondertussen de SSS bbq saus verwarmd en toen de dijen de juiste temp hadden de dijen ermee ingesmeerd. Alle gasten waren unaniem... zulke lekkere kip hadden ze nog nooit op. Experiment geslaagd
Volgende keer zelf dijen ontbenen en .... dan met vel proberen klaar te maken

Dijen voorzien van rub

In de roomboter alvast wat garen

Beetje rookhout

Voorzien van SSS bbqsaus. Het was een geslaagd experiment
Kip voorzien van BBQguru en Apple rub, ondertussen in alubakje half pakje roomboter gesmolten en vervolgens de kippen dijen erin gelegd. Op de Q zo'n 30 minuten op 125 gr laten "garen". Daarna Q naar 140C? gebracht, rookhout (appel en hickory) toegevoegd en kip op het rooster indirect verder laten garen tot temp van circa 70C?. Daarna de dijen boven direct vuur gekleurd tot ze een temp van 79C? hadden. Ondertussen de SSS bbq saus verwarmd en toen de dijen de juiste temp hadden de dijen ermee ingesmeerd. Alle gasten waren unaniem... zulke lekkere kip hadden ze nog nooit op. Experiment geslaagd

Volgende keer zelf dijen ontbenen en .... dan met vel proberen klaar te maken

Dijen voorzien van rub

In de roomboter alvast wat garen

Beetje rookhout

Voorzien van SSS bbqsaus. Het was een geslaagd experiment