- Berichten
- 3.095
Mijn slager had een mooi karbonaadje uit een belgische dikbil voor me gesneden vorige week, dus die moest er dit weekend maar eens aan geloven:
Ik heb 'm zelf een beetje getrimd voor de 'Tomahawk' look. Flink stuk vet aan de onderkant van het bot verwijderd en dit even uitgesmolten met wat provencaalse kruiden en knoflook om te gebruiken als afkwastsausje.
Het vlees laten garen op het ei bij zo'n 150 graden tot een kern van 45 en daarna kort afgebronst rond de 350 graden voor een crispy finish en een kern van ca 54 graden. Voor dat soort werk blijft een ei toch wel een heerlijk hanteerbaar apparaat. Schuiven open en brullen maar.
We hadden er een paar maiskolven bij (half gebeurd). Het monster woog namelijk bijna twee kilo en we waren maar met zijn 3-en (schandalig, ik weet het, mijn nederige excuses).
En daarna smullen maar
Was dit lekker? Best wel
. Het was ook wel genoeg.

Ik heb 'm zelf een beetje getrimd voor de 'Tomahawk' look. Flink stuk vet aan de onderkant van het bot verwijderd en dit even uitgesmolten met wat provencaalse kruiden en knoflook om te gebruiken als afkwastsausje.
Het vlees laten garen op het ei bij zo'n 150 graden tot een kern van 45 en daarna kort afgebronst rond de 350 graden voor een crispy finish en een kern van ca 54 graden. Voor dat soort werk blijft een ei toch wel een heerlijk hanteerbaar apparaat. Schuiven open en brullen maar.
We hadden er een paar maiskolven bij (half gebeurd). Het monster woog namelijk bijna twee kilo en we waren maar met zijn 3-en (schandalig, ik weet het, mijn nederige excuses).


En daarna smullen maar

Was dit lekker? Best wel
