rhoutgraaf
Tondelzoeker
- Berichten
- 14
Goedemorgen allen,
Gisteren heb ik sinds lange tijd weer eens een simpel kippetje op de Classic 3 gegooid. Ik kwam een filmpje tegen van Smoking Dad BBQ, dat ik graag eens zelf wilde proberen. Veel ervaring in het koken op een Kamado heb ik nog niet, dus probeer ik voorlopig recepten te volgen.
Mijn vraag is nu; wanneer je de onderste luchtschuif op 1 vingerdikte open zet, en de topvent op 4 streepjes zet, zou de temperatuur toch naar een bepaalde waarde moeten klimmen en daar dan ook blijven? Gedurende de hele sessie bleef de temperatuur klimmen, zoals je ook ziet in de grafiek. Tegen dit probleem lijk ik vaker aan te lopen, en ik begin me toch af te vragen hoe je de temperatuur in een Kamado nou eigenlijk 'parkeert'. Tijdens een sessie als gisteren, vraag ik me soms af of de Kamado ergens geen valse lucht hapt. Ik heb de luchtschuiven dus ingesteld en ben er verder van af gebleven. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
Gr,
Robin
Gisteren heb ik sinds lange tijd weer eens een simpel kippetje op de Classic 3 gegooid. Ik kwam een filmpje tegen van Smoking Dad BBQ, dat ik graag eens zelf wilde proberen. Veel ervaring in het koken op een Kamado heb ik nog niet, dus probeer ik voorlopig recepten te volgen.
Mijn vraag is nu; wanneer je de onderste luchtschuif op 1 vingerdikte open zet, en de topvent op 4 streepjes zet, zou de temperatuur toch naar een bepaalde waarde moeten klimmen en daar dan ook blijven? Gedurende de hele sessie bleef de temperatuur klimmen, zoals je ook ziet in de grafiek. Tegen dit probleem lijk ik vaker aan te lopen, en ik begin me toch af te vragen hoe je de temperatuur in een Kamado nou eigenlijk 'parkeert'. Tijdens een sessie als gisteren, vraag ik me soms af of de Kamado ergens geen valse lucht hapt. Ik heb de luchtschuiven dus ingesteld en ben er verder van af gebleven. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
Gr,
Robin