- Berichten
- 60

Ik heb in het verleden diverse keren kalkoen op de BBQ klaar gemaakt.
Gewoon een grote kalkoen(20 pond) vullen met stuffing (gedroogde broodkruimels met rozemarijn, tijm, salie en naar smaak zout en peper. Vervolgens een pakje boter er doorheen prakken en de kalkoen stuffen.
Voor de stuffing heb ik ruim een kg broodkruimels gebruikt en een pakje (250 gr) boter
De broodkruimels meng je met de boter en de kruiden (een bosje: tijm, rosemarijn en salie, die je hebt fijn gehakt) en zout en peper naar smaak toevoegen.
De BBQ voorverwarmd tot 220 graden Celsius
Vervolgens gaat de Kalkoen er op en na 20 minuten de dome temp reduceren tot 180 graden Celsius.
Vervolgens ieder half uur de kalkoen blijven begieten/kwasten met olie/boter-olie mengsel uit de bak.
Net zo lang totdat de kern temp van de kalkoen 80 graden Celsius is blijf je een dome temp aanhouden van 180 graden Celsius
Zodra de coretemp van 160F bereikt is kan er gegeten worden.
Deze hele sessie neemt zo'n 4 a 4 en half uur in beslag voordat de core temp 80 graden C was. (in die tijd hield ik niet echt tijden bij maar lette gewoon op de core temp).


af en toe even lekker smeren

Het resultaat


Kalkoen op de Q een echte aanrader.