- Berichten
- 3.379

Ik had het nog niet eerder gemaakt, en wist dan ook niet echt wat te verwachten.
Het gaat hier immers niet om "gewoon" vlees, maar om orgaanvlees.
Maar dat laatste mag de pret niet drukken, want het staat bekend als delicatesse, en wordt in engelstalige landen niet voor niets sweetbread genoemd.

Het is geen ingewikkelde bereiding, maar het vraagt helaas wel om een voorbehandeling.


Zonder deze voorbehandeling is het bijna niet goed schoon te maken, zonder de kalfszwezerik te beschadigen, en daarom pocheren we het dan ook zo kort mogelijk (5 - 10 minuten)
Na het pocheren, direct in koud water af laten koelen, en daarna het membraan er af pellen.


Vervolgens is het de kalfszwezerik in plakjes van ongeveer 1,5 cm snijden, en deze kort grillen.

Op de bovenstaande foto kan je zien hoe delicaat de structuur van de kalfszwezerik er uit ziet, en wees dan ook voorzichtig met grillen, zodat het niet gaat breken.
Het is namelijk erg zacht, en kwetsbaar.
Grill de stukjes dan ook niet te lang, om de structuur nog lekker zacht te houden.


En dan rest er alleen nog maar om het te serveren.
Ik heb er een heerlijke rode chimichurri bij gedaan, en wat schijfjes limoen.
Ik was iig verrast door de smaak en structuur van de zwezerik.

Voor meer info, neem een kijkje op mijn blog
Mac