BasBQ
Beef en Steak

Kalfszwezerik

Mac

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.499


Ik had het nog niet eerder gemaakt, en wist dan ook niet echt wat te verwachten.
Het gaat hier immers niet om "gewoon" vlees, maar om orgaanvlees.

Maar dat laatste mag de pret niet drukken, want het staat bekend als delicatesse, en wordt in engelstalige landen niet voor niets sweetbread genoemd.  ;)

Het is geen ingewikkelde bereiding, maar het vraagt helaas wel om een voorbehandeling.



Zonder deze voorbehandeling is het bijna niet goed schoon te maken, zonder de kalfszwezerik te beschadigen, en daarom pocheren we het dan ook zo kort mogelijk (5 - 10 minuten)
Na het pocheren, direct in koud water af laten koelen, en daarna het membraan er af pellen.



Vervolgens is het de kalfszwezerik in plakjes van ongeveer 1,5 cm snijden, en deze kort grillen.



Op de bovenstaande foto kan je zien hoe delicaat de structuur van de kalfszwezerik er uit ziet, en wees dan ook voorzichtig met grillen, zodat het niet gaat breken.
Het is namelijk erg zacht, en kwetsbaar.

Grill de stukjes dan ook niet te lang, om de structuur nog lekker zacht te houden.



En dan rest er alleen nog maar om het te serveren.

Ik heb er een heerlijke rode chimichurri bij gedaan, en wat schijfjes limoen.
Ik was iig verrast door de smaak en structuur van de zwezerik.



Voor meer info, neem een kijkje op mijn blog

Mac
 

Miki

Stoker
Berichten
280
Gaaf, dit heb ik altijd willen maken, bedankt voor de uitgebreide foto's, misschien
dat ik nu de moed heb om het te bestellen, het is een te kostbaar goedje
om te verpesten.
 

Jappert

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
1.042
Zwezerik is al sinds jaar en dag een favorietje van mij. Met name in de lente bij een asperge menu samen met langzaam gegaarde kalfssucade. Heb ze ook een paar keer gemaakt, best wel wat werk. Normaal zijn ze licht gepaneerd maar gegrilled heb ik ze nog niet gehad. Chimichurri er bij weet ik dan weer niet, blaast dat de delicate smaak van de zwezerikjes niet weg?

Bedankt  voor het delen wellicht als de zon weer eens durft te schijnen dat ik het weer eens aan durf


Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk
 

Mac

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.499
Chimichurri er bij weet ik dan weer niet, blaast dat de delicate smaak van de zwezerikjes niet weg?
Dat geld eigenlijk voor alles waar je een sausje bij doet........gewoon maar een heel klein beetje gebruiken.  :)

Enehhhh, recepten zijn maar richtlijnen hoor. (daar moet je creatief mee omgaan  ;) )

Mac
 

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.601
Lekker Marcel. Mooi verslag van een dito gerecht. Dat zal best gesmaakt hebben
 

Sander72

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.419
Die laatste foto Mac... jij Foodporn Brother jij!
Echt schitterend werk en heel smakelijk bereid.
 
Bovenaan Onderaan