BasBQ
Beef en Steak

Kalfszwezerik

 
 
 
 

Mac

Gerijpt
Berichten
3.494
26416359132_b37315cfec_z.jpg


Ik had het nog niet eerder gemaakt, en wist dan ook niet echt wat te verwachten.
Het gaat hier immers niet om "gewoon" vlees, maar om orgaanvlees.

Maar dat laatste mag de pret niet drukken, want het staat bekend als delicatesse, en wordt in engelstalige landen niet voor niets sweetbread genoemd.  ;)

Het is geen ingewikkelde bereiding, maar het vraagt helaas wel om een voorbehandeling.

26235883430_ee7f9354a2_n.jpg
26442612001_7ef3ac9dcf_n.jpg


Zonder deze voorbehandeling is het bijna niet goed schoon te maken, zonder de kalfszwezerik te beschadigen, en daarom pocheren we het dan ook zo kort mogelijk (5 - 10 minuten)
Na het pocheren, direct in koud water af laten koelen, en daarna het membraan er af pellen.

26442608551_7e0e1f2100_n.jpg
25905860533_0a2d50b7c3_n.jpg


Vervolgens is het de kalfszwezerik in plakjes van ongeveer 1,5 cm snijden, en deze kort grillen.

26416830072_57bd9db051_n.jpg


Op de bovenstaande foto kan je zien hoe delicaat de structuur van de kalfszwezerik er uit ziet, en wees dan ook voorzichtig met grillen, zodat het niet gaat breken.
Het is namelijk erg zacht, en kwetsbaar.

Grill de stukjes dan ook niet te lang, om de structuur nog lekker zacht te houden.

26235856680_3a0d196825_n.jpg
26235854360_12169ae255_n.jpg


En dan rest er alleen nog maar om het te serveren.

Ik heb er een heerlijke rode chimichurri bij gedaan, en wat schijfjes limoen.
Ik was iig verrast door de smaak en structuur van de zwezerik.

26482720816_803ba6ab12_z.jpg


Voor meer info, neem een kijkje op mijn blog

Mac
 
Gaaf, dit heb ik altijd willen maken, bedankt voor de uitgebreide foto's, misschien
dat ik nu de moed heb om het te bestellen, het is een te kostbaar goedje
om te verpesten.
 
mooi verslag Marcel
 
Wow! Haute cuisine.
Geweldig gedaan.
 
Zwezerik is al sinds jaar en dag een favorietje van mij. Met name in de lente bij een asperge menu samen met langzaam gegaarde kalfssucade. Heb ze ook een paar keer gemaakt, best wel wat werk. Normaal zijn ze licht gepaneerd maar gegrilled heb ik ze nog niet gehad. Chimichurri er bij weet ik dan weer niet, blaast dat de delicate smaak van de zwezerikjes niet weg?

Bedankt  voor het delen wellicht als de zon weer eens durft te schijnen dat ik het weer eens aan durf


Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk
 
Chimichurri er bij weet ik dan weer niet, blaast dat de delicate smaak van de zwezerikjes niet weg?
Dat geld eigenlijk voor alles waar je een sausje bij doet........gewoon maar een heel klein beetje gebruiken.  :)

Enehhhh, recepten zijn maar richtlijnen hoor. (daar moet je creatief mee omgaan  ;) )

Mac
 
Zeer mooi gedaan weer Marcel!
 
Lekker Marcel. Mooi verslag van een dito gerecht. Dat zal best gesmaakt hebben
 
Lekker hoor!
 
Die laatste foto Mac... jij Foodporn Brother jij!
Echt schitterend werk en heel smakelijk bereid.
 
Terug
Bovenaan Onderaan