- Berichten
- 45
Na gisteren de BGE te hebben ontvangen hebben we gelijk een hele kip er op gedaan, De kip vonden we niet zo gelukt, misschien verkeerd gekruid geen idee.. maar...hier geen foto's van dus niet gebeurd... ??? wel een foto vans de nieuwe spulletjes..
Overigens vinden we de smaak die de kolen afgeven wel wat aan de sterke kant, misschien een kwestie van wennen?
Maar goed......
Zojuist even iets nieuws geprobeerd, heb bij de islamitische slager wat kalfslapjes laten snijden voor vanavond, natuurlijk 1 lapje extra om uit te testen :-D
Ik heb ze gekruid met peper, zout en wat bge kruiden (down en dizzy) besprenkeld met olijfolie.. En bij de kolen wat appelhout gedaan... Misschien wordt het niks.. Maar ach het is de eerste keer en dan probeer je wat haha..
Ik heb het lapje indirect gedaan eerst op 140 graden en later iets de temperatuur verhoogt naar 180 graden..
Al met al heeft het 30 minuten gelegen en heb ik het een paar keer gedraaid maar dat was volgens mij niet echt nodig...
Het heeft me prima gesmaakt, lekker mals en heerlijk sappig... Op de foto lijkt het wat te lang geleden maar het was nog licht ros?...

Overigens vinden we de smaak die de kolen afgeven wel wat aan de sterke kant, misschien een kwestie van wennen?
Maar goed......
Zojuist even iets nieuws geprobeerd, heb bij de islamitische slager wat kalfslapjes laten snijden voor vanavond, natuurlijk 1 lapje extra om uit te testen :-D
Ik heb ze gekruid met peper, zout en wat bge kruiden (down en dizzy) besprenkeld met olijfolie.. En bij de kolen wat appelhout gedaan... Misschien wordt het niks.. Maar ach het is de eerste keer en dan probeer je wat haha..

Ik heb het lapje indirect gedaan eerst op 140 graden en later iets de temperatuur verhoogt naar 180 graden..

Al met al heeft het 30 minuten gelegen en heb ik het een paar keer gedraaid maar dat was volgens mij niet echt nodig...

Het heeft me prima gesmaakt, lekker mals en heerlijk sappig... Op de foto lijkt het wat te lang geleden maar het was nog licht ros?...