Ok, Ok. ..... ik heb ook de stap gemaakt. Afgelopen week eindelijk een green egg gehaald in Cuijk. Fijne service bij het BBQ paleis!
Ik heb er al het ??n en ander op klaar gemaakt en zie weer een leuke uitdaging voor me voor vandaag. Ik was gisteren bij een Turkse slager en vroeg om een paar kalfskarbonades . Doe maar lekker dik zei ik.... Ok, heb nu drie karbonaadjes van 3 tot 4 cm dik klaar liggen. Maar wat doe ik er mee? Nummer 1 gaat in de mosterd, nummer twee, olie en knoflook en nummer drie bestrijk ik tijdens de bereiding regelmatig in met bbq - saus denk ik. Maar goed, ik zal het ei op 110 tot 120 graden houden en daar de vleesjes langzaam bij garen of is het vlees te mager en moet het gewoon vlot gegrild worden (Wat Door de dikte lastig is). Ik was op zoek naar een geschikte kerntemperatuur en dat bleek best lastig. Tussen de 55 (rare) en 65 graden (wel done) dacht ik. Ik ga voor de 58 graden maar vraag me af of dat ok is. Wat denken jullie? Garen tot 58, dan ff rusten en nog ff het ei loeiheet opstoken en dan de vleesjes kort een laatste tik geven? Of zit ik er helemaal naast?
Tips welkom, om een uur of half 5 gaan ze er op, ik reken op ongeveer anderhalf tot 2 uur bereidingswijze. Ja, net ff anders dan "normaal", dit kon wel eens helemaal mis gaan, maar ja we gaan het zien.
Zeg het maar.
Ik heb er al het ??n en ander op klaar gemaakt en zie weer een leuke uitdaging voor me voor vandaag. Ik was gisteren bij een Turkse slager en vroeg om een paar kalfskarbonades . Doe maar lekker dik zei ik.... Ok, heb nu drie karbonaadjes van 3 tot 4 cm dik klaar liggen. Maar wat doe ik er mee? Nummer 1 gaat in de mosterd, nummer twee, olie en knoflook en nummer drie bestrijk ik tijdens de bereiding regelmatig in met bbq - saus denk ik. Maar goed, ik zal het ei op 110 tot 120 graden houden en daar de vleesjes langzaam bij garen of is het vlees te mager en moet het gewoon vlot gegrild worden (Wat Door de dikte lastig is). Ik was op zoek naar een geschikte kerntemperatuur en dat bleek best lastig. Tussen de 55 (rare) en 65 graden (wel done) dacht ik. Ik ga voor de 58 graden maar vraag me af of dat ok is. Wat denken jullie? Garen tot 58, dan ff rusten en nog ff het ei loeiheet opstoken en dan de vleesjes kort een laatste tik geven? Of zit ik er helemaal naast?
Tips welkom, om een uur of half 5 gaan ze er op, ik reken op ongeveer anderhalf tot 2 uur bereidingswijze. Ja, net ff anders dan "normaal", dit kon wel eens helemaal mis gaan, maar ja we gaan het zien.
Zeg het maar.