Vandaag eens een kalfs entrecote geprobeerd, nog niet eerder gehad en zo weer iets nieuws leek me wel leuk.
UDS aangeslingerd zodat die vast op temperatuur kon komen
Zat een aardige pees onder het vet. Deze dus ook verwijderd
Vetrand wou ik wel laten zitten dus nu hij toch los lag er wat knoflook, zout, peper en oregano tussen gedaan.
Vetrand weer terug gevouwen en met slagerstouw vastgeknoopt.
UDS was intussen aardig op temperatuur. 110 graden op het rooster. Vlees er opgelegd.
Stukje pruimenboom op de kolen en rustig laten garen tot 48 graden. Wat mij de kans gaf om rustig een biertje te nuttigen.
Gauw de parasol neer gezet want het begon ineens te regenen.
Na 45 minuten zaten we op 48 graden
Even gewacht tot de kolen wat harder aan het branden waren en vlees daarna met vetrand boven het vuur gelegd.
Andere zijde ook nog boven het vuur gehad tot hij op 52 graden zat. Van het rooster gehaald en 10 minuten laten rusten onder alu folie.
Daarna kon hij op het bord.
Denk wel dat ik er de volgende keer meer een soort rollade van maak zodat de knoflook over het gehele stuk vlees zit.
Uiteindelijk niemand horen klagen hier, dus moet goed genoeg zijn geweest
UDS aangeslingerd zodat die vast op temperatuur kon komen
Zat een aardige pees onder het vet. Deze dus ook verwijderd
Vetrand wou ik wel laten zitten dus nu hij toch los lag er wat knoflook, zout, peper en oregano tussen gedaan.
Vetrand weer terug gevouwen en met slagerstouw vastgeknoopt.
UDS was intussen aardig op temperatuur. 110 graden op het rooster. Vlees er opgelegd.
Stukje pruimenboom op de kolen en rustig laten garen tot 48 graden. Wat mij de kans gaf om rustig een biertje te nuttigen.
Gauw de parasol neer gezet want het begon ineens te regenen.
Na 45 minuten zaten we op 48 graden
Even gewacht tot de kolen wat harder aan het branden waren en vlees daarna met vetrand boven het vuur gelegd.
Andere zijde ook nog boven het vuur gehad tot hij op 52 graden zat. Van het rooster gehaald en 10 minuten laten rusten onder alu folie.
Daarna kon hij op het bord.
Denk wel dat ik er de volgende keer meer een soort rollade van maak zodat de knoflook over het gehele stuk vlees zit.
Uiteindelijk niemand horen klagen hier, dus moet goed genoeg zijn geweest
