- Berichten
- 5.232
Vandaag was het dan zover, koken voor de fotowedstrijd.
Het onderwerp Tirol vind ik toch lastig, had graag mega culinair gekookt maar kom nu toch weer uit bij de basis, maar dan BBQ style.
Net voor ik begon nog even het forum bekeken
@Laurens is me voor!
Maar echt, ik sta nog net niet met de eieren in men handen.
Nouja, gezonde concurrentie zullen we maar zeggen.
Begonnen met de kamado Joe aansteken op een 200 graden, half indirect, ik heb graag een stukje veiligheid zodat ik wat kan schuiven als het te hard gaat.
Binnen alvast 4 appels geschild en lekker gemaakt met wat kaneel en suiker.
Hierna rode besjes zuiver gemaakt en klaargezet met wat citroen, geleisuiker en steranijs.
De appels heb ik op een cederhouten plankje op de bbq gezet en de besjes met citroensap in een pannetje erlangs.
Toen de besjes open sprongen heb ik er de geleisuiker en steranijs bij gedaan.
Nu was het even in de gaten houden en blijven roeren.
Na een paar minuten koken was het klaar en mocht het even aan de kant.
De appels gingen ook al lekker zeg!
Na een 25/30 minuten waren de appels zacht geworden en mocht het er allemaal af.
De appels met een blender gepureerd en de bessenjam in een schaaltje gedaan.
Ondertussen had ik ook het beslag gemaakt voor de kaiserschmarrn.
Gietijzeren pan op het vuur met wat roomboter en olijfolie erin en we konden aan de slag.
Beslag erbij.
Na een paar minuten begon hij flink te groeien en een mooi kleurtje te krijgen.
Toen moest hij omgedraaid worden.
(Mij lukte het wel @Laurens
) (geintje
)
Poah, wat zag dat er al lekker uit.
Kort daarna met 2 spatels uit elkaar getrokken en nog wat suiker doorheen gemengd.
Toen was het tijd om alles eens netjes bij elkaar te zetten.
Het onderwerp Tirol vind ik toch lastig, had graag mega culinair gekookt maar kom nu toch weer uit bij de basis, maar dan BBQ style.
Net voor ik begon nog even het forum bekeken


Maar echt, ik sta nog net niet met de eieren in men handen.
Nouja, gezonde concurrentie zullen we maar zeggen.
Begonnen met de kamado Joe aansteken op een 200 graden, half indirect, ik heb graag een stukje veiligheid zodat ik wat kan schuiven als het te hard gaat.
Binnen alvast 4 appels geschild en lekker gemaakt met wat kaneel en suiker.
Hierna rode besjes zuiver gemaakt en klaargezet met wat citroen, geleisuiker en steranijs.
De appels heb ik op een cederhouten plankje op de bbq gezet en de besjes met citroensap in een pannetje erlangs.
Toen de besjes open sprongen heb ik er de geleisuiker en steranijs bij gedaan.
Nu was het even in de gaten houden en blijven roeren.
Na een paar minuten koken was het klaar en mocht het even aan de kant.
De appels gingen ook al lekker zeg!
Na een 25/30 minuten waren de appels zacht geworden en mocht het er allemaal af.
De appels met een blender gepureerd en de bessenjam in een schaaltje gedaan.
Ondertussen had ik ook het beslag gemaakt voor de kaiserschmarrn.
Gietijzeren pan op het vuur met wat roomboter en olijfolie erin en we konden aan de slag.
Beslag erbij.
Na een paar minuten begon hij flink te groeien en een mooi kleurtje te krijgen.
Toen moest hij omgedraaid worden.
(Mij lukte het wel @Laurens


Poah, wat zag dat er al lekker uit.
Kort daarna met 2 spatels uit elkaar getrokken en nog wat suiker doorheen gemengd.
Toen was het tijd om alles eens netjes bij elkaar te zetten.