BasBQ
Beef en Steak

Kaiserschmarrn BBQ Style

 
 
 
 

Zzzjon

Gerijpt
Berichten
4.669
Vandaag was het dan zover, koken voor de fotowedstrijd.

Het onderwerp Tirol vind ik toch lastig, had graag mega culinair gekookt maar kom nu toch weer uit bij de basis, maar dan BBQ style.

Net voor ik begon nog even het forum bekeken 😱😱 @Laurens is me voor!
Maar echt, ik sta nog net niet met de eieren in men handen.

Nouja, gezonde concurrentie zullen we maar zeggen.

Begonnen met de kamado Joe aansteken op een 200 graden, half indirect, ik heb graag een stukje veiligheid zodat ik wat kan schuiven als het te hard gaat.

Binnen alvast 4 appels geschild en lekker gemaakt met wat kaneel en suiker.

8C21A39C-F891-49CB-98EA-8ADFC2006772.jpeg


Hierna rode besjes zuiver gemaakt en klaargezet met wat citroen, geleisuiker en steranijs.

1CCE9C01-D104-4813-ABE5-CA9BFB0AD9C3.jpeg


De appels heb ik op een cederhouten plankje op de bbq gezet en de besjes met citroensap in een pannetje erlangs.

DBD3F201-5DE0-4D29-AF54-94B1E0040D8F.jpeg


Toen de besjes open sprongen heb ik er de geleisuiker en steranijs bij gedaan.

6123042C-1790-4423-993E-434440BE4597.jpeg


Nu was het even in de gaten houden en blijven roeren.

Na een paar minuten koken was het klaar en mocht het even aan de kant.

2764B85D-B08F-441F-A039-26A985121A0E.jpeg


De appels gingen ook al lekker zeg!

5324EA47-73B2-4161-92E6-2F8CB8E22F38.jpeg


Na een 25/30 minuten waren de appels zacht geworden en mocht het er allemaal af.

De appels met een blender gepureerd en de bessenjam in een schaaltje gedaan.

E1F4B414-6E96-413B-958F-FB51C00E9F5F.jpeg

AC3EEB8C-D94D-431C-9CE6-7C0E7916EDAB.jpeg

F69BEA60-50B3-4175-AD48-B4EE2415D4F0.jpeg


Ondertussen had ik ook het beslag gemaakt voor de kaiserschmarrn.

D1005032-5B8A-4E97-92C7-1E5F14169BCC.jpeg


6F81C5F0-C0AC-4426-9A32-39AAF5BE4024.jpeg


Gietijzeren pan op het vuur met wat roomboter en olijfolie erin en we konden aan de slag.

E7A82F9A-7291-4536-A3F5-FD069956D65F.jpeg


Beslag erbij.

91F822BB-76AA-4B5B-AAEB-400146974C89.jpeg


Na een paar minuten begon hij flink te groeien en een mooi kleurtje te krijgen.

DF966226-3C92-45C9-82ED-1BE61EB96B9D.jpeg


Toen moest hij omgedraaid worden.
(Mij lukte het wel @Laurens 😉) (geintje 😘)

D740D583-B572-4FE0-8156-F82BF5920F55.jpeg


Poah, wat zag dat er al lekker uit.

BCF9CF4E-9AAC-43DD-98E7-A57DF0DECA6B.jpeg


Kort daarna met 2 spatels uit elkaar getrokken en nog wat suiker doorheen gemengd.

694DF83D-817F-426B-AEB4-EBA05C1F345C.jpeg


Toen was het tijd om alles eens netjes bij elkaar te zetten.

8B9CB9C4-380D-4B2A-8AC1-AA24D5DDFAA1.jpeg


F3614D44-4F5C-46AC-B337-5B01D4DE22A9.jpeg


4668EDFD-36BE-4EA0-9748-188B9F1D6BC7.jpeg
 
Wat mooi gedaan en geinig zeg, ik heb dus niks met wintersport of Tirol enzo maar geniet wel van de plaatjes. Ik heb nog nooit gehoord van dit zoete spul. Maar echt mooi gedaan! Succes met de wedstrijd!
 
Wat mooi gedaan en geinig zeg, ik heb dus niks met wintersport of Tirol enzo maar geniet wel van de plaatjes. Ik heb nog nooit gehoord van dit zoete spul. Maar echt mooi gedaan! Succes met de wedstrijd!
Is zeker de moeite om het eens te eten. Is echt lekker
 
Mooi gerechtje , succes met de foto wedstrijd
 
Heerlijk zeg. Mooi gemaakt allemaal. En vooral die erdinger erbij. Vandaag ook al paar op. Heerlijk. Top
 
tis misschien een wintersport gerecht, maat met dit weer is het ook geen straf
ook deze ziet er fantastisch uit.
 
Ook deze variant ziet er super lekker uit! ;)
Ook veel succes met de fotowedstrijd.
 
Dit doet mijn wintersport gevoel geheel terug komen. Ziet er bijzonder lekker uit.
 
Oei, als de kids dit zien, mooi hoor
Tirol, dikke +1
 
Wat een lekkere plaatjes John. Ziet er heerlijk uit. Echt een klassieker. Top
 
Mooie creaties zeg. Ziet er ontzettend lekker uit!
 
@Zzzjon , mooie plaatjes. Een stevig gerecht zo op de vroege morgen, maar wel lekker.
 
Ziet er heerlijk uit John
 
Terug
Bovenaan Onderaan