Beef en Steak

Kabeljauwtaco's

 
 
 
 

SandyMan

Gerijpt
Berichten
3.044
Vrienden van ons (mede-EGGer) vroegen mij; Wat gaat er bij jullie op de Big Green Egg vandaag?
Ik zeg; geen idee.. bij jullie dan?
Nou, ik kreeg meteen bladzijde 142 van het boek Smokey Goodness Burgers & Bites (als ik t goed heb) gestuurd: "Dit".
Daar stond; BLACKENED KABELJAUWTACO'S
Nou klinkt het super stoer hoor, maar geen idee wat Jord BLACKENED vind, want dat valt allemaal wel mee..
Afijn, een hele hoop ingredienten, en vooral een duidelijke toon: Fris en vers.

Ik zeg tegen ze; dat is potverdikkeme een goed idee en gooide deze gif erin, voor de film kenner;
django-attention-curiousity.gif

1648461148027.png

(Hun zoon noemt mij Papa Sander, dus daar rollen we mee verder)

Alle boodschappen gehaald en de vis bij de Marko willen halen.
Helaas kregen we daar een tegenslag.. Einde dag naar de Makro gefietst voor verse kabeljauw (aanbieding) en die was op.
Balen, lesje geleerd (vroeg gaan), dus bevroren filets meegenomen (overigens dik aan te raden).
Maar die waren bij lange na niet ontdooit voor het avond eten dus in de koelkast gelegd en maar pizza's gebakken.

De volgende dag was het dan zo ver en zijn we smiddags lekker rustig begonnen door een 'Carrotcoleslaw' te maken.
Geraspte wortel, witte kool, sjalot fijn gesneden, limoensap, zonnebloem olie en peper (en zout mag, voor de liefhebber)
Mengen, dat was klaar;
1648461762540.png


Toen de 'Sriracha-lime crema' (wat een termen).
Zure room, limoensap, limoenschil pezo en (Sriracha is hier niet in huis dus: ) chipotle bbq saus.
Ook klaar;
1648461777231.png


In de koelkast tot serveren..
Ondertussen een genootschapsplankje geweekt;
1648461806246.png


En nog radijsjes super dun gesneden, en peterselie fijngehakt.
1648461830144.png


En zo was de lente in de tuin gestart zeg..
't eitje werd warm.. de zon straalde en onze pruimenboom maakt een prachtige bloesem;
1648461873160.png

Genieten, was het altijd maar Lente.

Oja BBQ..
Mien Eggie was zo'n 200 graden direct, dus de vis mocht komen.
Kabeljauw filets voorzien van een mooie laag Cajun kruiden.

1648461944216.png


Op de plank, en mee naar buiten;
1648461967798.png


Op het rooster, met EGGspander zodat hij wat hoger van de kolen staat.
Ik merk dat het plankje dan genoeg rook geeft, maar toch 2 a 3 keer gebruikt kan worden.
1648462002775.png



Helaas de tijd niet bijgehouden, maar toen de 60 graden werd bereikt door het middelste stukje kwam hij eraf;
1648464609990.png



Toen 6 kleine wraps wat over het rooster gezwabbert;
1648464636220.png


Die kwamen leuk omhoog;
1648464650079.png


En zo geschiedde de taco's waren klaar.

Beetje carrotcoleslaw, wat radijsjes, peterselie, de crema, wat brokjes huttenkäse, en de kabeljauw van het plankje.
Roséetje erbij, genieten hoor;
1648464714912.png


Vis zag er super uit en smaakte net zo;
1648464746469.png


Ik vond vooral de limoen overheersen, mag van mij de volgende keer iets minder.
Ik probeerde bij de laatste taco wat meer vis en minder bij-ingredienten en dat was een stuk beter:
1648464755645.png


Ontzettend fris, lekker licht, hier komt ie nog vaker terug dat weet ik zeker.
Als er behoefte is aan een geschreven recept dan laat maar weten, maar ik een seperate post.

Oja, de avocado zijn we vergeten (lag gewoon klaar maar simpelweg er niet in gedaan)...

Bedankt voor het lezen!
 
Wat een heerlijke manier om je zondagmiddag door te brengen in de tuin zo.

Erg mooi gedaan, ziet er heerlijk uit

Maar die waren bij lange na niet ontdooit voor het avond eten dus in de koelkast gelegd en maar pizza's gebakken.

Wat is onze soort toch lekker flexibel ingesteld. 😂😂
 
Wat een heerlijke manier om je zondagmiddag door te brengen in de tuin zo.

Erg mooi gedaan, ziet er heerlijk uit

Maar die waren bij lange na niet ontdooit voor het avond eten dus in de koelkast gelegd en maar pizza's gebakken.

Wat is onze soort toch lekker flexibel ingesteld. 😂😂
Dat krijg je als je zo'n mooi pizza saus recept hebt en in porties ingevroren hebt he... ;)
 
Heerlijk tacotje, 😋moet ook wat meer met vis doen .
Deze gaan we zeker proberen 👍🏻
 
Lekker stukje kabeljauw. Zo heb ik hem nog niet gemaakt.
Top idee..
 
Heerlijk verslag Sander. Deze komt woensdag op tafel hier. Ik ga de vrouw dat even in fluisteren. Water loopt me in de mond. TOP
En dat recept zou ik graag zien. Mag ook een foto zijn uit het boek hoor. Als het maar in m’n archief kan 😎
 
dat is wat je noemt een lente gerecht.
ziet er goed uit, tis vis, en weer eens wat anders
dank voor het delen Sander

ik zie trouwens dat jij nog zonnebloemolie hebt? 😁
 
dat is wat je noemt een lente gerecht.
ziet er goed uit, tis vis, en weer eens wat anders
dank voor het delen Sander

ik zie trouwens dat jij nog zonnebloemolie hebt? 😁
2 eetlepels in de coleslaw, alsof ik er goud in gooide! :censored:

@all,
ik zal het recept even waarborgen
 
Dat ziet er heerlijk uit. Alleen dat
Blackened onderdeel mis ik een beetje. Waar moet dat voor staan?
 
Alleen dat Blackened onderdeel mis ik een beetje. Waar moet dat voor staan?
Nou klinkt het super stoer hoor, maar geen idee wat Jord BLACKENED vind, want dat valt allemaal wel mee..

Jord praat volgens mij graag heel stoer over simpele dingen.
Foto in het boek ook met een plank die in de fik staat.. :rolleyes:
 
Jord praat volgens mij graag heel stoer over simpele dingen.
Foto in het boek ook met een plank die in de fik staat.. :rolleyes:
Hahaha ok helder. Je moet jezelf verkopen zeg maar.
 
Gefeliciteerd! 🥳🥳🥳🍔🥩🥓🍗🍖🌭🍺🍺🍺🎉🎉

058147F1-FBB9-4688-A6FC-91E940D600DF.jpeg
 
Terug
Bovenaan Onderaan