BasBQ
Beef en Steak

Kaas, ui, en zon gedroogde tomaatjes brood

 
 

Tinu$

Vuurmaker
Berichten
88
Vandaag voor het eerst de "DO" maar eens in gebruik genomen.

Ga vandaag brood bakken volgens recept van mikeje25, maar dan met zongedroogde tomaatjes. Deze heb ik volgens het recept van Frits gedroogd.

Gisteren de tomaatjes gedroogd.
Eerst halveren en zaadlijsten eruit.
0c7f240097571349f4bec2be8ce68e85.jpg


cffe76c04cbfd544c375e1acdda9eed2.jpg


Dan kwasten met olijfolie, italiaanse kruiden en knoflook.
337de913e078c31995a746e99752d39d.jpg
e40e6b02026a19436483922c371e9991.jpg
31131ace1e2eeb42ef30987e329e2092.jpg


Na 6 uurtjes in de oven op 80 graden.
8f4a678b1d1e143186d079962bc1d59b.jpg


58aa4b649490c95d34d246643c72b0d7.jpg


Vandaag het deeg gemaakt.
9edc72ff28992ffd0bb20726c2925836.jpg


Lekker kneden en mengen.
b8438998ae586ad44fd873a5bdd1175c.jpg

8fd2d057f77569cdf4ea3e8b7c00debc.jpg

Klaar om de "DO" in te gaan.
5f42c4db9c39daae3de73d65d79a46b5.jpg


Zo nu de briketten er op.
Hopelijk heb ik ze goed verdeeld zo. 6 onder en 10 boven.
4f317f28221ddd54b12030b407cfd31d.jpg


En nu wachten





Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
lekker hoor
 
Ziet er heerlijk uit alvast. (Ik laat zelf de zaadlijsten zitten als ik ze halfdroog maak. En ik droog ze uiteraard op de Q. Desalniettemin lust ik dit ook wel :D )
 
Voila! Vond hem iets te zout, maar dat was m'n eigen schuld. Als je theelepels voor eetlepels aanziet
En de kaas is uiteindelijk niet zo gesmolten als ik had gehoopt.
Maar de smaak was verder oke, dus genoeg reden om hem nog een keertje te maken. Ik had hem overigens met keltisch zeezout gemaakt.

fa06bed820d71e3cac7bccf4029f80fc.jpg


a42a8747a18c37e67e66c42bd09f3b62.jpg



Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Dat is een mooi brood geworden hoor.

zou volgende keer geraspte kaas nemen er die er over strooien.
 
Mooi hoor.
(Mooi om te lezen van het foutje met het zout. Heb zelf een keer ipv gerookt paprika poeder, de gerookte picante variant gebruikt. Was geen succes :D )
 
SilverFox zei:
Mooi hoor.
(Mooi om te lezen van het foutje met het zout. Heb zelf een keer ipv gerookt paprika poeder, de gerookte picante variant gebruikt. Was geen succes :D )

Haha ja foutje is zo gemaakt, zo stond de cayenne peper en paprika poeder naast elkaar in hetzelfde potje. Dit heeft ook wel eens tot een vergissing geleid


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
motormuis zei:
Welke kaas heb je gebruikt voor over het brood?


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Had plakjes cedar kaas gebruikt en in stukjes gesneden. Deze had ik nog liggen in de koelkast.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Ziet er lekker uit, ga de tomaatjes ook eens proberen er door heen te doen. Ik gebruik zelf meestal geraspte Farmhouse Cheddar, dat is lekker pittig van smaak en smelt geraspt ook goed weg, is echt wat anders dan de plakjes smeltkaas van de supermarkt dus zeker het proberen waard.

Gr. Mike


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ik doe zelf de kaas er 15 minuten voor het einde erop dan heeft het tijd om te smelten en licht te kleuren.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Had het graag willen proeven, ook al is het wat zout.
 
Werkt jouw oven op "zonne" energie dat je het zongedroogde tomaatjes mag noemen ;-).
Mooie maiden run voor je DO. Flinke briketten liggen er trouwens op. Welk merk is dat?
 
Tr1ppl3B zei:
Werkt jouw oven op "zonne" energie dat je het zongedroogde tomaatjes mag noemen ;-).
Mooie maiden run voor je DO. Flinke briketten liggen er trouwens op. Welk merk is dat?

Dit zijn de kokosbriketten van weber.
En idd de oven draait op "zonne" energie, alleen die dag was er weinig zon


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan