BasBQ
Beef en Steak

Kaas en noten

 
 

Vuurvlieg

Stoker
Berichten
354
Voor de kerst maar eens kaas gerookt.
Zit nu een maand in het vacu?m de vieze asbaksmaak is helemaal verdwenen.
Resultaat een lekker stukje kaas dat zelfs door niet rookkaasliefhebers (die van AH) wordt gewaardeerd. Kaas is 2 uur koud gerookt met maple.
Verder ook maar eens met (rauwe) pinda's ge?xperimenteerd. Pinda's licht ingevet met olijfolie om de rub goed te laten kleven. 3 verschillende rubs (SLIGRO) gebruikt.
Na het roken een weekje in vacu?m. Resultaat super. Volgende keer pistaches.

6y5a8eny.jpg

a3y2uhad.jpg

e2equtem.jpg


zypuzuge.jpg

muqabe6y.jpg

ruvy5ury.jpg

e4yne8y8.jpg


Prettige dagen allemaal.
 
hoe smaken de pinda's! zien er goed uit in ieder geval!
 
Het ziet er zeer goed uit, heb je de pinda's warm of koud gerookt?
 
Ziet er geweldig uit, komt op m'n lijst'je'  ;) nog te doen.
 
Mooie rookkast ook, Die pinda's zien er erg goed uit
 
Lekker bezig geweest!
 
Nosmo zei:
Het ziet er zeer goed uit, heb je de pinda's warm of koud gerookt?
Ik heb ze warm gerookt, rauwe pinda's moet je op een temp van ca.175c branden, in olie of roasten in oven. Ik kwam door koude omstandigheden niet verder dan een gemiddelde van 135c in de rookoven. Hierdoor duurt het iets langer, maar wel weer goed voor rooksmaak. Heb inmiddels de pistaches geprobeerd en dat is echt een lekkernij.
Ik zal binnenkort het experiment documenteren. Moet nu nog even aan de bak voor de feestdagen.

Prettige dagen
 
Prachtig resultaat, ik kijk uit naar de documentatie.
 
Dat ziet er lekker en interessant uit. Ben ook benieuwd naar de documentatie ...
 
je hebt flink uitgepakt, ook mij heb je nieuwsgierig gekregen  :)
 
Dat is wel even iets heel anders dan het gebruikelijke vlees! Mooi hoor!
 
Gaaf man!
 
Wauw!

Weer iets op mijn lijstje.
Blijft maar groeien door dit mooie forum ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan