- Berichten
- 5.285
Vermits gisteren de Makro gesloten was wegens 'staking', ben ik eens bij Carmans-Van Zon gaan kijken omdat het veelbelovend klonk op de website. Echter zijn er 3 vestigingen, maar enkel degene waar ik kom, is het minimalistisch
Maar goed, er waren spareribs natuur en nog wat dingetjes.
En daar lag dan een mooie Jodenhaas van iets meer dan 600gr. Ideaal om met het vrouwtje te verorberen. Ik had het nog nooit gegeten, nog nooit klaar gemaakt en zelfs nog nooit van gehoord.
Daarstraks eventjes vechten met de KJ, want had er nog overschot van klein en goedkoop houtskool in gedaan omdat die ook ooit op moet, maar kreeg hem moeilijk in gang. Uiteindelijk lukte het wel
De Jodenhaas een uurtje van te voren uit de frigo gehaald en wat later ingesmeerd met een beetje olijfolie zodat de dry rub er goed in bleef plakken. Voor de rub heb ik de Grate Goods Beef or Steak Rub genomen wat achteraf gezien een zeer goede keuze was.
Ik heb de KJ nog niet zo heel lang en vooral de reverse sear gedaan. Vandaag gekozen voor de 'initial sear'. En geen idee hoe het komt, maar de kamado reageerde enorm snel op de wijzigingen. Mss door dat kleine goedkope houtskool? Dus de run liep wel lekker.
Eerst aan elke zijde 2 min dicht geschroeid toen de dome rond de 230 à 250° zat om dan de deflector erin te leggen en de rooster hoger te leggen om het vleesje aan 150° dome door te laten garen naar 53°. Daarna onder wat alu folie gelegd en lekker laten rusten.
In die tussentijd kon ik de gevulde puntpaprika's erop leggen. Deze waren gevuld met peper, tijm en zachte geitenkaas (ja, die kaas die je ook gebruikt bij de Bugels chips).
Vermits het voor 2 veel vlees was, sneed ik niet direct alles zodat we met de overschot nog alle kanten uit konden. Maar alles is op geraakt. Nog nooit meegemaakt dat mijn vrouw zoveel vlees binnen speelde. De cuisson was deze keer perfect en kan voor mezelf dan ook spreken van een culinair orgasme
Ook de gevulde puntpaprika's waren een winnaar.
Ik weet nu wel zeker dat ik bij elke bestelling bij de boer, een aantal jodenhaasjes erbij neem. Vorige keer was ik ze vergeten en stuurde het nog na, maar heeft hij overzien.

En daar lag dan een mooie Jodenhaas van iets meer dan 600gr. Ideaal om met het vrouwtje te verorberen. Ik had het nog nooit gegeten, nog nooit klaar gemaakt en zelfs nog nooit van gehoord.
Daarstraks eventjes vechten met de KJ, want had er nog overschot van klein en goedkoop houtskool in gedaan omdat die ook ooit op moet, maar kreeg hem moeilijk in gang. Uiteindelijk lukte het wel

De Jodenhaas een uurtje van te voren uit de frigo gehaald en wat later ingesmeerd met een beetje olijfolie zodat de dry rub er goed in bleef plakken. Voor de rub heb ik de Grate Goods Beef or Steak Rub genomen wat achteraf gezien een zeer goede keuze was.
Ik heb de KJ nog niet zo heel lang en vooral de reverse sear gedaan. Vandaag gekozen voor de 'initial sear'. En geen idee hoe het komt, maar de kamado reageerde enorm snel op de wijzigingen. Mss door dat kleine goedkope houtskool? Dus de run liep wel lekker.
Eerst aan elke zijde 2 min dicht geschroeid toen de dome rond de 230 à 250° zat om dan de deflector erin te leggen en de rooster hoger te leggen om het vleesje aan 150° dome door te laten garen naar 53°. Daarna onder wat alu folie gelegd en lekker laten rusten.
In die tussentijd kon ik de gevulde puntpaprika's erop leggen. Deze waren gevuld met peper, tijm en zachte geitenkaas (ja, die kaas die je ook gebruikt bij de Bugels chips).
Vermits het voor 2 veel vlees was, sneed ik niet direct alles zodat we met de overschot nog alle kanten uit konden. Maar alles is op geraakt. Nog nooit meegemaakt dat mijn vrouw zoveel vlees binnen speelde. De cuisson was deze keer perfect en kan voor mezelf dan ook spreken van een culinair orgasme

Ook de gevulde puntpaprika's waren een winnaar.
Ik weet nu wel zeker dat ik bij elke bestelling bij de boer, een aantal jodenhaasjes erbij neem. Vorige keer was ik ze vergeten en stuurde het nog na, maar heeft hij overzien.