BasBQ
Beef en Steak

Jamaican Jerk Ribs met Molasses Mustard Baked Beans

 
 

Roland78

Stoker
Berichten
302
Heb vd week "best ribs ever" binnen gekregen van Steven Raichlen gelijk maar wat uitproberen dacht ik zo!! :)
Te beginnen met "Jamaican Jerk Ribs met Molasses Mustard Baked Beans" had daarbij ook nog wat ribs van eigen makelij  ;)
en een komkommer salade "Korean Cucumber Salad" ook uit zijn boek..
Daar gaan we!!


Spulletjes voor de "Jerk" (staat ook een potje melasse tussen welke daar niet hoort  :-[ )
En kon geen Scotch bonnet pepers krijgen,heb het dus met surinaamse gedaan.

IMGP6510_zps89caee14.jpg


In de blender..even proeven lekker spicy!!

IMGP6511_zps0ffb5dfa.jpg


(kleine) Buikribben

IMGP6512_zps50c3904b.jpg


Gister in de vacuzak en in de koeling!

IMGP6513_zpsf4a39805.jpg


Ondertussen voor de zoetekauw proberen er een sweet ribje bij te maken..

IMGP6514_zps758190bf.jpg


IMGP6517_zps2c84e899.jpg


Vandaag op de smoker met appel en kers als rookhout..

IMGP6518_zpsb0352b3e.jpg


IMGP6519_zpsfaeb458f.jpg


Tijd om de beans te maken..daar hoorde dat potje melasse dus bij ::)  ;D

IMGP6521_zpsdcb17695.jpg


IMGP6522_zps33e10453.jpg


IMGP6528_zps52bb1c7e.jpg


Had van morgen aardbeien geplukt in de tuin en had nog een paar over waarmee ik dus een mopsaus/glaze heb gemaakt samen met frambozenjam en perzik likeur voor de zoetekauw.. ;D

IMGP6524_zps45994058.jpg


IMGP6525_zps857c9383.jpg


IMGP6526_zpsdfc9e12e.jpg


IMGP6529_zpsf1ae5332.jpg


Komkommersalade voor een "frisje" erbij..(lijkt overigens sprekend op de gene die ik altijd zelf maak maar is dit met ui en rice vinegar ipv gewone azijn)  :-\

IMGP6532_zpsab95827c.jpg


IMGP6533_zps3860e80d.jpg


Ready

IMGP6535_zps6b0aee87.jpg


IMGP6537_zps874dde1a.jpg


IMGP6540_zpsd66a4180.jpg


IMGP6539_zps0c8db718.jpg


Hadden er basmati/safraan rijst bij met cranberry's..
Was erg lekker allemaal,meningen waren verdeeld over de ribs..dat had meer te maken met het niet houden van spicy en of zoet dan
met de smaak/bereiding..bonen waren helaas voor de zoetekauw's onder ons een tikkie te spicy  ;D :) ;)
Maar wij hebben er heerlijk van gegeten,deze komt zeker vaker terug!!

Thx for watching..
 
Dat ziet er heerlijk uit. Hoe heb je ze gegaard?
 
Hoe waren je bonen?? zat er een goede rooksmaak aan?? ;D
 
Ziet er heerlijk uit allemaal! Ik hou van zoet en van pittig ;)

En goede keus die madam jeannette's dat komt heel erg n de buurt van scotch bonnets.
 
Puik bordje!
 
Dat is een hele maaltijd,lekker hoor.
 
maussie1982 zei:
Dat ziet er heerlijk uit. Hoe heb je ze gegaard?

5 uren op 110gr zonder inpakken..

MarBQ zei:
Hoe waren je bonen?? zat er een goede rooksmaak aan?? ;D

Zat een lichte rooksmaak aan,misschien kwam dat ook wel vd hickory bbqsaus die ik had gebruikt..

structor zei:
Leuke sessie, hoe vonden de zoetekauwen de zoete ribbels? Mijn oudste dochter vindt het snel te spicey, dus ik ben altijd op zoek naar een goede zoete tegenhanger.

Lekker zoet,heb ze zelf natuurlijk ook geproefd!! Het fruit proefde je ook echt terug!!

Voor de rub;
2el paprikapoeder zoet
1el knoflookpoeder
1el uienpoeder
1el lichte basterdsuiker
1el 5 spices
peper/zout

Voor de mopsaus/glaze
2el worcestersaus
1el frambozenjam
5el perzik likeur
1el ketchup
1el rietsuiker
handje verse aardbeien.
 
dat ziet er weer heerlijk uit, ik heb dat gevecht thuis ook steeds dat het te spicy is  :)
 
Mooie combinaties je hebt iig je best gedaan
 
Terug
Bovenaan Onderaan