- Berichten
- 158
Eindelijk was het dan weekend dus..... tijd om weer te gaan stoken 
Aangezien er laatst 2 mooie grote procureurs de vriezer in zijn gegaan begon het toch enorm te kriebelen hier wat moois van te maken, toevallig was ik tijdens het doorbladeren van Planet BBQ al de "echte" Jamaicaanse Jerk tegengekomen maar had verder niet gekeken naar het stuk vlees wat gebruikt werd. (Ik doe het meestal over de kip namelijk)
Dit was voor mij ook meteen een mooie mogelijkheid om al een recept uit te proberen wat op mijn "mogelijk-lijstje" staat voor de S&M.
Ondanks dat het recept schreef dat 4-6 uur marineren voldoende was, ben ik eigenwijs geweest en het gisteravond al in de marinade gezet, in Planet BBQ schrijft Stephen dat een hoop van de hitte verloren gaat tijdens het garen. Wij dachten dat het dus wel mee zou vallen en het best een nachtje kon staan voor wat extra hitte...
)
Nu denk ik dat alleen het recept een hoop mensen al zal afschrikken om het ?berhaupt te proberen maar toch moest ik het proberen om te zien of het inderdaad zo mee zou vallen (tip voor als je het wil proberen: Doe het niet zo als mij! =)) )
Het recept vraagt meteen bovenaan al meteen om 500g Scotch Bonnet/Habanero/Madamme Jeanette pepers, jawel een halve kilo pepers 8-}
En dit zou dan ongeveer een liter aan marinade opleveren..
Ik had zo mijn bedenkingen, niet zozeer voor mezelf maar meer voor de andere mee-eters, dus besloten om hier nog kip van het plankje bij te maken naar recept van Gammetje (waarvoor enorm veel dank!)
Gisteravond begonnen met de voorbereidingen, de marinade was erg makkelijk, gooi alles in de blender en laat die het werk doen
Daarna de procureur vlinderen, aan beide zijdes insnijden en in de marinade zetten, het vlinderen was nog een hele kunst met mijn niet zo enorm scherpe mes maar het is uiteindelijk gelukt
Allereerst natuurlijk de groepsfoto
De overheerlijke marinade >
Het stukje vleesch
Lekker in de marinade voor het slapen gaan B-)
Toen was het tijd voor een beetje nachtrust en ben ik vanmorgen begonnen aan de marinade voor de kip zodat deze ook goed kon intrekken.
Dit is in een ziplock de koelkast ingegaan en heeft zo'n 4-5 uurtjes liggen marineren voordat ik het spek er om heb gewikkeld.
Kort daarna kwam Paul al binnenwandelen en zijn we langzaamaan begonnen met de voorbereidingen.
Rond een uur of 1 begonnen met de smoker warm te stoken en toen deze mooi warm was mocht de Jerk er op, hier heb ik zelf geen foto's van gemaakt aangezien mijn handen onder de marinade zaten
Als ik ze van Paul heb zal ik hem even erbij zetten
Toen ik in de schaal keek zag ik nog behoorlijk wat marinade liggen, dus wat doe je dan....? (Slechte keuze =)) ) Lekker er op smeren!
Paul en ik hadden de marinade al geprobeerd en het was echt hopen dat de hitte zou afnemen want het was echt belachelijk hoe lang het bleef branden.
Tussendoor even stiekem spieken naar het varkentje
Toen het varkentje op zo'n 73? zat de kip erbij gedaan, we hadden nog wat stukjes kip Masala gekregen dus die ook erbij gedaan.
En toen vonden de weergoden het wel goed geweest en besloten ze ons eens even flink te pesten... X(
Het kwam met bakken uit de lucht vallen en de smoker stond flink te stomen in de regen, maar hij bleef mooi op temperatuur met alle schuiven open.
Na de plensbui bleef het gelukkig verder droog en niet veel later gaf de thermometer aan dat de kerntemperatuur 88?C was!
De Jerk en kip hebben we vervolgens mooi in plakjes gesneden om op een broodje te kunnen doen.
Het eindresultaat van ons middagje
Nu zijn zowel Paul als ik inmiddels wel aardig wat hitte gewend, maar tijdens het snijden van de Jerk hebben we al een stukje geprobeerd en waren we het snel eens dat het gewoon belachelijk was =)) >
Iedereen is zo moedig geweest om het te proberen maar verder als een paar happen kwamen de kids (nja tieners) niet, de hitte bleef dan ook 10 minuten goed branden als je niet bluste
De kip vond iedereen heerlijk en hier maken we de volgende keer meteen een hele kilo van klaar zo lekker is ie!!
Dan als laatste nog de wijze lessen van vandaag
1.) Niet denken dat je het beter weet als iemand die de wereld af reist op zoek naar BBQ recepten en gewoon het recept volgen L-)
2.) Nooit de overgebleven marinade extra er overheen smeren...
3.) Jerk heet niet voor niets Jerk =))
4.) 500g Habanero's/ Mme Jeanettes met zaadlijst ben ik ook niet tegen bestand
5.) Handschoenen zijn echt geen overbodige luxe als je met deze pepers werkt, wc bezoekjes zijn anders niet leuk
(
Thanks for watching!

Aangezien er laatst 2 mooie grote procureurs de vriezer in zijn gegaan begon het toch enorm te kriebelen hier wat moois van te maken, toevallig was ik tijdens het doorbladeren van Planet BBQ al de "echte" Jamaicaanse Jerk tegengekomen maar had verder niet gekeken naar het stuk vlees wat gebruikt werd. (Ik doe het meestal over de kip namelijk)
Dit was voor mij ook meteen een mooie mogelijkheid om al een recept uit te proberen wat op mijn "mogelijk-lijstje" staat voor de S&M.

Ondanks dat het recept schreef dat 4-6 uur marineren voldoende was, ben ik eigenwijs geweest en het gisteravond al in de marinade gezet, in Planet BBQ schrijft Stephen dat een hoop van de hitte verloren gaat tijdens het garen. Wij dachten dat het dus wel mee zou vallen en het best een nachtje kon staan voor wat extra hitte...

Nu denk ik dat alleen het recept een hoop mensen al zal afschrikken om het ?berhaupt te proberen maar toch moest ik het proberen om te zien of het inderdaad zo mee zou vallen (tip voor als je het wil proberen: Doe het niet zo als mij! =)) )
Het recept vraagt meteen bovenaan al meteen om 500g Scotch Bonnet/Habanero/Madamme Jeanette pepers, jawel een halve kilo pepers 8-}
En dit zou dan ongeveer een liter aan marinade opleveren..
Ik had zo mijn bedenkingen, niet zozeer voor mezelf maar meer voor de andere mee-eters, dus besloten om hier nog kip van het plankje bij te maken naar recept van Gammetje (waarvoor enorm veel dank!)
Gisteravond begonnen met de voorbereidingen, de marinade was erg makkelijk, gooi alles in de blender en laat die het werk doen

Daarna de procureur vlinderen, aan beide zijdes insnijden en in de marinade zetten, het vlinderen was nog een hele kunst met mijn niet zo enorm scherpe mes maar het is uiteindelijk gelukt

Allereerst natuurlijk de groepsfoto


De overheerlijke marinade >


Het stukje vleesch

Lekker in de marinade voor het slapen gaan B-)

Toen was het tijd voor een beetje nachtrust en ben ik vanmorgen begonnen aan de marinade voor de kip zodat deze ook goed kon intrekken.

Dit is in een ziplock de koelkast ingegaan en heeft zo'n 4-5 uurtjes liggen marineren voordat ik het spek er om heb gewikkeld.
Kort daarna kwam Paul al binnenwandelen en zijn we langzaamaan begonnen met de voorbereidingen.
Rond een uur of 1 begonnen met de smoker warm te stoken en toen deze mooi warm was mocht de Jerk er op, hier heb ik zelf geen foto's van gemaakt aangezien mijn handen onder de marinade zaten

Als ik ze van Paul heb zal ik hem even erbij zetten

Toen ik in de schaal keek zag ik nog behoorlijk wat marinade liggen, dus wat doe je dan....? (Slechte keuze =)) ) Lekker er op smeren!
Paul en ik hadden de marinade al geprobeerd en het was echt hopen dat de hitte zou afnemen want het was echt belachelijk hoe lang het bleef branden.
Tussendoor even stiekem spieken naar het varkentje


Toen het varkentje op zo'n 73? zat de kip erbij gedaan, we hadden nog wat stukjes kip Masala gekregen dus die ook erbij gedaan.

En toen vonden de weergoden het wel goed geweest en besloten ze ons eens even flink te pesten... X(
Het kwam met bakken uit de lucht vallen en de smoker stond flink te stomen in de regen, maar hij bleef mooi op temperatuur met alle schuiven open.
Na de plensbui bleef het gelukkig verder droog en niet veel later gaf de thermometer aan dat de kerntemperatuur 88?C was!
De Jerk en kip hebben we vervolgens mooi in plakjes gesneden om op een broodje te kunnen doen.

Het eindresultaat van ons middagje

Nu zijn zowel Paul als ik inmiddels wel aardig wat hitte gewend, maar tijdens het snijden van de Jerk hebben we al een stukje geprobeerd en waren we het snel eens dat het gewoon belachelijk was =)) >

Iedereen is zo moedig geweest om het te proberen maar verder als een paar happen kwamen de kids (nja tieners) niet, de hitte bleef dan ook 10 minuten goed branden als je niet bluste

De kip vond iedereen heerlijk en hier maken we de volgende keer meteen een hele kilo van klaar zo lekker is ie!!
Dan als laatste nog de wijze lessen van vandaag

1.) Niet denken dat je het beter weet als iemand die de wereld af reist op zoek naar BBQ recepten en gewoon het recept volgen L-)
2.) Nooit de overgebleven marinade extra er overheen smeren...
3.) Jerk heet niet voor niets Jerk =))
4.) 500g Habanero's/ Mme Jeanettes met zaadlijst ben ik ook niet tegen bestand

5.) Handschoenen zijn echt geen overbodige luxe als je met deze pepers werkt, wc bezoekjes zijn anders niet leuk

Thanks for watching!