- Berichten
- 241
Ik lees al een tijdje mee op dit forum maar heb nog steeds niet het fatsoen gehad mij voor te stellen...... nou bij deze!
ik ben fons, een een ex-horeca man in 020. In de horeca tijd had ik een zeer goede chef met veel BBQ/rook-ervaring die mij heeft laten zien hoe speciaal het roken van etenswaren kan zijn! Inmiddels de horeca al een aantal jaren verlaten maar de "rook/BBQ" ervaring zal ik niet snel vergeten. Inmiddels ben ik bezig met het plannen van de bouw van een dakterras en daar zal zeker aandacht aan de BBQ worden besteed met als voorkeur het "rookgebeuren". Gelukkkig heb ik de rookkast nog in de opslag staan, dus als het dakterras gereed is zal die zeker een plaats krijgen!
Ben sinds een paar dagen aan het meelezen op het forum en dat bevalt me prima! ben zelf niet zo'n schrijver maar zal op zijn tijd zeker mijn mening met jullie delen. Ik ben als onervaren BBQ-er zeer blij te kunnen leren van de door jullie gedeelde ervaring!
Deze rookoven heb ik nog over gehouden uit de horeca periode, hij is in die periode redelijk veel gebruik...... ongeveer 12 zijdes zalm per week (nog met kolen en rookmot..... wat zou een CSG toen handig geweest zijn
....)
Omdat ik niet wachten kon tot het dakterras klaar is heb ik al een rook sessie op het dak gedaan, en dat beviel enorm!
Op naar de volgende sessie! kan niet wachten tot het dakterras klaar is!
(ps.... moet nog wel even wennen aan de manier hoe foto's te plaatsen...)
(edit.... inmiddels wel gelukt
)
ik ben fons, een een ex-horeca man in 020. In de horeca tijd had ik een zeer goede chef met veel BBQ/rook-ervaring die mij heeft laten zien hoe speciaal het roken van etenswaren kan zijn! Inmiddels de horeca al een aantal jaren verlaten maar de "rook/BBQ" ervaring zal ik niet snel vergeten. Inmiddels ben ik bezig met het plannen van de bouw van een dakterras en daar zal zeker aandacht aan de BBQ worden besteed met als voorkeur het "rookgebeuren". Gelukkkig heb ik de rookkast nog in de opslag staan, dus als het dakterras gereed is zal die zeker een plaats krijgen!
Ben sinds een paar dagen aan het meelezen op het forum en dat bevalt me prima! ben zelf niet zo'n schrijver maar zal op zijn tijd zeker mijn mening met jullie delen. Ik ben als onervaren BBQ-er zeer blij te kunnen leren van de door jullie gedeelde ervaring!
Deze rookoven heb ik nog over gehouden uit de horeca periode, hij is in die periode redelijk veel gebruik...... ongeveer 12 zijdes zalm per week (nog met kolen en rookmot..... wat zou een CSG toen handig geweest zijn


Omdat ik niet wachten kon tot het dakterras klaar is heb ik al een rook sessie op het dak gedaan, en dat beviel enorm!


Op naar de volgende sessie! kan niet wachten tot het dakterras klaar is!
(ps.... moet nog wel even wennen aan de manier hoe foto's te plaatsen...)
(edit.... inmiddels wel gelukt
