BasBQ
Beef en Steak

Italiaanse stoof in de Dutch Oven op het EI... wat kan er mis gaan?

 
 
 
 
 

Sander72

BBQ Junkie
Berichten
6.808
Lieve BBQ Vrienden,

Je bent pas een held als je ook je falende projecten wil delen hier, toch? Daar gaan we!

Na weken van regen en dagen vol wind was het afgelopen zaterdag eindelijk een beetje te doen buiten en dus kon ik invulling geven aan mijn passie. Lekker buiten koken! Dus met alle voorbereidingen vlot even in de keuken toog ik naar buiten, naar mijn geliefde plekkie achter in de tuin.

SDJ_6603.jpg


Ik had mooie riblappen van Iers rund die ik graag vooraf even goed wilde aanzetten op het gietijzeren grillrooster met wat rook van eiken hout.

SDJ_6611.jpg


Toen mocht mijn mooie nieuwe 9 QT Dutch Oven van Petromax (de BOM!) voor het eerst op het ei. Dat past prachtig.

SDJ_6612.jpg


Uitjes en knoflook lekker even glazig smoren en dan mochten de tomatenpuree en de wortels erbij:

SDJ_6614.jpg


Het was heerlijk in de tuin, de geuren bleven lekker hangen en achter ons hoorde ik mensen met fietsjes en wandelend complimenten door de schutting fluisteren naar elkaar... grappig!

SDJ_6617.jpg


Mooie boeketjes erbij (die ik de volgende keer even samen bind met een touwtje) maar dat bleek niet mijn enige leerpunt.

SDJ_6620.jpg


Mooie vleesjes in stukken er ook weer bij om lekker gaar te stoven. Nu begon het lange wachten... daar had ik wat voor!

SDJ_6623.jpg


Deze Olifant ging ik eens lekker op mijn gemakkie soldaat maken. Wat een heerlijkheid!

SDJ_6628.jpg


Af en toe checken en roeren of het allemaal nog lekker ging. Dat ging het!

SDJ_6633.jpg


De champignons even hard aangezet in een skillet zodat die er op het einde pas weer bij gingen in de stoof, dan behouden ze veel meer smaak en is de structuur beter. Omstreeks nu ging het dus een beetje mis...

SDJ_6640.jpg


Deze prachtige wijn vond ook haar weg in mijn tuin. In het glas. In mijn maagje.

Goed voor je zieltje... Slecht voor je stoofje.

Hierna gebeurde er wat dingen.

Ik heb de stoof van het vuur gehaald, ik heb het grillrooster weer terug geplaatst. Het EI opgekrikt zodat ik daar een paar mooie stukken tonijn op kon grillen. Ik maakte binnen een mooi noedel gerechtje van Udon, lente ui en wat geblancheerde schijfjes wortel, afgetopt met geroosterde pindaatjes en een prachtige lichte vatgerijpte sojasaus uit Rotterdam.

Toen was het donker en besloot ik dat de stoof nog best wat kon doorgaren op het warme EI. Schuiven nagenoeg dicht, lekker nog wat restwarmte.

Ik wilde het nog een paar uurtjes geven terwijl ik nog een laatste glaasje wijn nam in mijn karperstoeltje achter in de tuin... ik schrok wakker rond 02:30 uur met een bevroren linker dijbeen en ben zachtjes naar boven geslopen om mijn warme bedje in te kruipen.

Tegen tienen werd ik wakker op zondag en realiseerde ik me dat er nog wat op het EI stond.

Dat bleek te kloppen... een DO vol uitgedroogde stoof.

Gelukkig had ik nog een dag te gaan voordat de schoonmoeder en -zus kwamen. De Sligro was een paar uurtjes open dus ik heb dit alles nog eens gedaan. Maar toen dus op het fornuis, en met iets minder wijn... dat ging beter.

Geen spannende eindplaat op het bordje, want dat vond ik niet eerlijk. Mijn eindejaars-stress ben ik lekker kwijt. Lekker uitgerust.

Zeker geen winnaar deze maand, maar wel meedoen en met de billen bloot!

Veel liefs uit de Foodporn Factory!
 
Aan de voorbereidimg lag het niet...
 
😂😂😂😂😂😂😂😂😂 En een prachtig verhaal wat de mens aan het lachen maakt. Ik zie het helemaal voor me.
Was de eindplaat je de eer te na? 🍾🍾
 
Zonde van de stoof.
Hier op kerstavond ook vergeten de BBQ foto te maken van de lamsbout.
Hier ook al goed aan champagne en wijn geproefd voor het hoofdgerecht 🙃
 
Man wat een pech!ik lees je verhaal hier aan m’n vriendin voor en we hebben beide echt met je te doen!
 
Ik wilde het nog een paar uurtjes geven terwijl ik nog een laatste glaasje wijn nam in mijn karperstoeltje achter in de tuin... ik schrok wakker rond 02:30 uur met een bevroren linker dijbeen en ben zachtjes naar boven geslopen om mijn warme bedje in de te kruipen.
En ik maar denken dat ik de enige levensgenieter ben die dit overkomt, heerlijk dat ze je thuis ook lekker laten slapen in dat o zo lekkere karperstoeltje 👌🏻🍻🍷
 
Na een fles Delirium, geen rode wijn drinken.
NOTED.
noted-notes.gif


Uiterst zonde natuurlijk, maar wat een mooi verhaal weer, kerel.
Jammer dat we geen foto van uitgekookte stof hebben, maar anderzijds is het beter om daar geen visuele herinnering aan te hebben..

Het gaat je goed, en leuk dat je het eens deelt.
 
Eat een ontroerend verhaal.😢😢
Kan je zo een kerstfilm van maken.😂😂😂😂
Drinken en werken gaat niet altijd samen.waarschijnlijk had die valpo te weinig kleur.. 😋

komend jaar gaat het beter. 😎
 
Ach..zo hebben we allemaal wel wat..
Ik kan me de keer nog herinneren dat mijn rooster thermometer tegen het vlees aan kwam. Ik alles doen om hem heet te krijgen.. om daarna er tot de ontdekking komen dat de bbq al bijna 200 graden was🙈

Jammer..je stoofje zag er veel belovend uit
 
wow kerel, wat een verhaal weer.
Wat mij vooral raakt is dat het echt fantastisch en ontspannend toeven is geweest in de tuin vlak voordat je in slaap viel.
Wat een heerlijk moment moet dat geweest zijn.......

thnx voor het delen Sander
en alvast een mooi uiteinde en een voorspoedig 2024 gewenst voor jou en je gezin. Je heb het verdient 👊
 
Whahaha, denk dat de meeste mensen wel eens iets vergeten zijn op de bbq. Mooi verhaal, gelukkig had je de foto’s nog 😉
 
Het enige kliko gerecht dat ik gemaakt heb was gelukkig een goedkoop taartje. Jammer genoeg kon ik niet het nuttigen van alcohol als excuus gebruiken, ik was zelf stom genoeg.
 
Tja, overkomt ons allemaal wel een keer.

Gelukkig geen persoonlijke drama’s en weer een sterk verhaal erbij.

Jammer van het stoofpotje, dat leek me wel wat.

Volgende keer beter.
 
Als je het ooit weer gaat doen zou ik eerst een paar weken oefenen zodat je beter tegen de drank kan ,(gratis tip )
En de foto van de gedroogde stoof zou het hier goed doen denk ik.
 
Ach, als je maar hebt genoten. Jammer van het stoofje inderdaad, maar dat heb je al goed gemaakt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan