- Berichten
- 7.208
Lieve BBQ Vrienden,
Je bent pas een held als je ook je falende projecten wil delen hier, toch? Daar gaan we!
Na weken van regen en dagen vol wind was het afgelopen zaterdag eindelijk een beetje te doen buiten en dus kon ik invulling geven aan mijn passie. Lekker buiten koken! Dus met alle voorbereidingen vlot even in de keuken toog ik naar buiten, naar mijn geliefde plekkie achter in de tuin.
Ik had mooie riblappen van Iers rund die ik graag vooraf even goed wilde aanzetten op het gietijzeren grillrooster met wat rook van eiken hout.
Toen mocht mijn mooie nieuwe 9 QT Dutch Oven van Petromax (de BOM!) voor het eerst op het ei. Dat past prachtig.
Uitjes en knoflook lekker even glazig smoren en dan mochten de tomatenpuree en de wortels erbij:
Het was heerlijk in de tuin, de geuren bleven lekker hangen en achter ons hoorde ik mensen met fietsjes en wandelend complimenten door de schutting fluisteren naar elkaar... grappig!
Mooie boeketjes erbij (die ik de volgende keer even samen bind met een touwtje) maar dat bleek niet mijn enige leerpunt.
Mooie vleesjes in stukken er ook weer bij om lekker gaar te stoven. Nu begon het lange wachten... daar had ik wat voor!
Deze Olifant ging ik eens lekker op mijn gemakkie soldaat maken. Wat een heerlijkheid!
Af en toe checken en roeren of het allemaal nog lekker ging. Dat ging het!
De champignons even hard aangezet in een skillet zodat die er op het einde pas weer bij gingen in de stoof, dan behouden ze veel meer smaak en is de structuur beter. Omstreeks nu ging het dus een beetje mis...
Deze prachtige wijn vond ook haar weg in mijn tuin. In het glas. In mijn maagje.
Goed voor je zieltje... Slecht voor je stoofje.
Hierna gebeurde er wat dingen.
Ik heb de stoof van het vuur gehaald, ik heb het grillrooster weer terug geplaatst. Het EI opgekrikt zodat ik daar een paar mooie stukken tonijn op kon grillen. Ik maakte binnen een mooi noedel gerechtje van Udon, lente ui en wat geblancheerde schijfjes wortel, afgetopt met geroosterde pindaatjes en een prachtige lichte vatgerijpte sojasaus uit Rotterdam.
Toen was het donker en besloot ik dat de stoof nog best wat kon doorgaren op het warme EI. Schuiven nagenoeg dicht, lekker nog wat restwarmte.
Ik wilde het nog een paar uurtjes geven terwijl ik nog een laatste glaasje wijn nam in mijn karperstoeltje achter in de tuin... ik schrok wakker rond 02:30 uur met een bevroren linker dijbeen en ben zachtjes naar boven geslopen om mijn warme bedje in te kruipen.
Tegen tienen werd ik wakker op zondag en realiseerde ik me dat er nog wat op het EI stond.
Dat bleek te kloppen... een DO vol uitgedroogde stoof.
Gelukkig had ik nog een dag te gaan voordat de schoonmoeder en -zus kwamen. De Sligro was een paar uurtjes open dus ik heb dit alles nog eens gedaan. Maar toen dus op het fornuis, en met iets minder wijn... dat ging beter.
Geen spannende eindplaat op het bordje, want dat vond ik niet eerlijk. Mijn eindejaars-stress ben ik lekker kwijt. Lekker uitgerust.
Zeker geen winnaar deze maand, maar wel meedoen en met de billen bloot!
Veel liefs uit de Foodporn Factory!
Je bent pas een held als je ook je falende projecten wil delen hier, toch? Daar gaan we!
Na weken van regen en dagen vol wind was het afgelopen zaterdag eindelijk een beetje te doen buiten en dus kon ik invulling geven aan mijn passie. Lekker buiten koken! Dus met alle voorbereidingen vlot even in de keuken toog ik naar buiten, naar mijn geliefde plekkie achter in de tuin.
Ik had mooie riblappen van Iers rund die ik graag vooraf even goed wilde aanzetten op het gietijzeren grillrooster met wat rook van eiken hout.
Toen mocht mijn mooie nieuwe 9 QT Dutch Oven van Petromax (de BOM!) voor het eerst op het ei. Dat past prachtig.
Uitjes en knoflook lekker even glazig smoren en dan mochten de tomatenpuree en de wortels erbij:
Het was heerlijk in de tuin, de geuren bleven lekker hangen en achter ons hoorde ik mensen met fietsjes en wandelend complimenten door de schutting fluisteren naar elkaar... grappig!
Mooie boeketjes erbij (die ik de volgende keer even samen bind met een touwtje) maar dat bleek niet mijn enige leerpunt.
Mooie vleesjes in stukken er ook weer bij om lekker gaar te stoven. Nu begon het lange wachten... daar had ik wat voor!
Deze Olifant ging ik eens lekker op mijn gemakkie soldaat maken. Wat een heerlijkheid!
Af en toe checken en roeren of het allemaal nog lekker ging. Dat ging het!
De champignons even hard aangezet in een skillet zodat die er op het einde pas weer bij gingen in de stoof, dan behouden ze veel meer smaak en is de structuur beter. Omstreeks nu ging het dus een beetje mis...
Deze prachtige wijn vond ook haar weg in mijn tuin. In het glas. In mijn maagje.
Goed voor je zieltje... Slecht voor je stoofje.
Hierna gebeurde er wat dingen.
Ik heb de stoof van het vuur gehaald, ik heb het grillrooster weer terug geplaatst. Het EI opgekrikt zodat ik daar een paar mooie stukken tonijn op kon grillen. Ik maakte binnen een mooi noedel gerechtje van Udon, lente ui en wat geblancheerde schijfjes wortel, afgetopt met geroosterde pindaatjes en een prachtige lichte vatgerijpte sojasaus uit Rotterdam.
Toen was het donker en besloot ik dat de stoof nog best wat kon doorgaren op het warme EI. Schuiven nagenoeg dicht, lekker nog wat restwarmte.
Ik wilde het nog een paar uurtjes geven terwijl ik nog een laatste glaasje wijn nam in mijn karperstoeltje achter in de tuin... ik schrok wakker rond 02:30 uur met een bevroren linker dijbeen en ben zachtjes naar boven geslopen om mijn warme bedje in te kruipen.
Tegen tienen werd ik wakker op zondag en realiseerde ik me dat er nog wat op het EI stond.
Dat bleek te kloppen... een DO vol uitgedroogde stoof.
Gelukkig had ik nog een dag te gaan voordat de schoonmoeder en -zus kwamen. De Sligro was een paar uurtjes open dus ik heb dit alles nog eens gedaan. Maar toen dus op het fornuis, en met iets minder wijn... dat ging beter.
Geen spannende eindplaat op het bordje, want dat vond ik niet eerlijk. Mijn eindejaars-stress ben ik lekker kwijt. Lekker uitgerust.
Zeker geen winnaar deze maand, maar wel meedoen en met de billen bloot!
Veel liefs uit de Foodporn Factory!