bartgb
Sprokkelaar
- Berichten
- 27
Hoi!
Ik ben best fan van Weber en heb een WSM en 2 kettles in de tuin staan. Maar ik wil de stap naar een kamado gaan maken. De Weber Summit Kamado is groot, best voordelig en heeft een hoop voordelen die een kamado ook heeft (platesetter, efficient). Het grote verschil is dat de Weber Summit gemaakt is van dubbelwandig geïsoleerd metaal en niet van keramiek. Ongetwijfeld is het een fantastische BBQ... maar, het is natuurlijk geen keramische BBQ zoals we die kennen. Ik gok dat de meesten het vlees niet van de een of de ander kunnen onderscheiden.
Na echt veel te veel YouTube video's, ben ik er nog niet over uit. Als men het heeft over kamado's wordt er vaak gezegd dat vlees er 'sappiger' vanaf komt dan een kettle, je er meer mee kan etc. Maar is dat met een WSK ook zo? Smoking Dad BBQ heeft het op YouTube bijvoorbeeld over 3 hittebronnen: conduction (heet rooster), convection (hete lucht), radiant (van het hete keramiek). Dat laatste zal zonder keramische elementen natuurlijk niet aanwezig zijn. Doet dat er toe? Geen idee.
Ik kom weinig vergelijkingen tegen tussen WSK vs een traditionele kamado. Baby back maniac is een van de YouTubers die heel positief is over de WSK. Maar gaat een WSK mij de "kamado ervaring" geven? Of is het gewoon een hele fancy kettle en wil ik daarna alsnog een kamado?
TLDR: is de Weber Summit Kamado een volwaardige kamado volgens jou?
Thanks!
Ik ben best fan van Weber en heb een WSM en 2 kettles in de tuin staan. Maar ik wil de stap naar een kamado gaan maken. De Weber Summit Kamado is groot, best voordelig en heeft een hoop voordelen die een kamado ook heeft (platesetter, efficient). Het grote verschil is dat de Weber Summit gemaakt is van dubbelwandig geïsoleerd metaal en niet van keramiek. Ongetwijfeld is het een fantastische BBQ... maar, het is natuurlijk geen keramische BBQ zoals we die kennen. Ik gok dat de meesten het vlees niet van de een of de ander kunnen onderscheiden.
Na echt veel te veel YouTube video's, ben ik er nog niet over uit. Als men het heeft over kamado's wordt er vaak gezegd dat vlees er 'sappiger' vanaf komt dan een kettle, je er meer mee kan etc. Maar is dat met een WSK ook zo? Smoking Dad BBQ heeft het op YouTube bijvoorbeeld over 3 hittebronnen: conduction (heet rooster), convection (hete lucht), radiant (van het hete keramiek). Dat laatste zal zonder keramische elementen natuurlijk niet aanwezig zijn. Doet dat er toe? Geen idee.
Ik kom weinig vergelijkingen tegen tussen WSK vs een traditionele kamado. Baby back maniac is een van de YouTubers die heel positief is over de WSK. Maar gaat een WSK mij de "kamado ervaring" geven? Of is het gewoon een hele fancy kettle en wil ik daarna alsnog een kamado?
TLDR: is de Weber Summit Kamado een volwaardige kamado volgens jou?
Thanks!