- Berichten
- 416
Vandaag voor het eerst m'n BGE aangestoken, ik dacht erover om een PP te maken, maar waarschijnlijk is dat net iets te ambitieus voor een 1e keer :'(
Dus zijn we voor het grillen gegaan. Maar het ??n en ander gaan uitproberen...
Een paar hertenrug steak in de marinade gezet (rode wijn, pezo en wat geraspte citroenschil).
Een varkenshaasje ingesmeerd met mosterd en daarna met een mengsel van pezo, nootmuskaat, marjoraan en gemberpoeder ingewreven. Deze in aluminiumfolie gerold en in de koelkast gelegd om in te trekken.
In een plastic zak gedaan: 1 flinke theelepel bruine basterdsuiker gedaan, 1 thl. mosterd, een kop water, 1 eetlepel azijn, 2 el sojasaus, pezo, 1 knoflookteentje en dit goed gemengd. Drumsticks erbij gedaan, zak dichtgeknoopt en laten intrekken.
Indirect: eerst drumsticks erop gelegd, gebakken/gegaard tot een kerntemperatuur van 52 gr. Varkenshaas erbij gelegd en deze zo'n 20 minuten laten bakken. Ook maar even 2 (kant en klare) aardappels gratin erbij gelegd. Drumsticks eraf gehaald met een kerntemeperatuur van 75 gr.
Op het laatst direct gebakken (? 7 minuten) de 3 hertenbiefstukjes en deze met veenbessenconfijt gegeten; zalig :-*
Moet de bbq nog wel 'even' leren kennen, dus morgen maar weer q-en. (Ik heb een zwaar leven ;D )
Dus zijn we voor het grillen gegaan. Maar het ??n en ander gaan uitproberen...

Een paar hertenrug steak in de marinade gezet (rode wijn, pezo en wat geraspte citroenschil).
Een varkenshaasje ingesmeerd met mosterd en daarna met een mengsel van pezo, nootmuskaat, marjoraan en gemberpoeder ingewreven. Deze in aluminiumfolie gerold en in de koelkast gelegd om in te trekken.
In een plastic zak gedaan: 1 flinke theelepel bruine basterdsuiker gedaan, 1 thl. mosterd, een kop water, 1 eetlepel azijn, 2 el sojasaus, pezo, 1 knoflookteentje en dit goed gemengd. Drumsticks erbij gedaan, zak dichtgeknoopt en laten intrekken.

Indirect: eerst drumsticks erop gelegd, gebakken/gegaard tot een kerntemperatuur van 52 gr. Varkenshaas erbij gelegd en deze zo'n 20 minuten laten bakken. Ook maar even 2 (kant en klare) aardappels gratin erbij gelegd. Drumsticks eraf gehaald met een kerntemeperatuur van 75 gr.
Op het laatst direct gebakken (? 7 minuten) de 3 hertenbiefstukjes en deze met veenbessenconfijt gegeten; zalig :-*

Moet de bbq nog wel 'even' leren kennen, dus morgen maar weer q-en. (Ik heb een zwaar leven ;D )