BasBQ
Beef en Steak

International Bacon Day 2017 - De resultaten

Eindelijk was het dan zo ver, na een weekje in de pekel gisteren het spek afgespoeld en afgedroogd en vanmorgen om 6 uur de Q aangestoken , spek erop met wat blokjes whiskey vaten.
Hier de foto?s
9a0a3394518c07a9e257fb0afa750692.jpg


4f1c391ab6bd74e27247172a658f3fa0.jpg


dd7a4f0e450b0124d8a0b069d11583d1.jpg


e97caec222e691e84d3b7237b6ce16d1.jpg


31a3382f4164b3448635110fd823b2df.jpg


En natuurlijk even proeven!

71874a57a314e866a04d3524e13dcbf3.jpg
 
Happy bacon day  <:p

Een week geleden een pekel gemaakt van
70 gr colorozo
30 gr suiker
2 tl knoflookpoeder
2 tl gedroogde oregano
2 tl zwarte peper
1 tl dille
Bovenstaande per kilo

Bij slager een mooi stukje spek gehaald van 2,2 kilo. Dan hebben we ook nog wat weg te geven aan de buren, niet onbelangrijk.....
Toen de familie door had wat er vandaag stond te gebeuren kwamen ze "spontaan" een bakkie doen en toevallig hadden ze een stukje spek bij van 750 gr. Of die ook "mee mocht doen" met int bacon day  B-)
No problem. In ruil daarvoor kreeg ik een kilo colorozo. Helemaal goed.

Zoals gezegd, een week geleden de spek in de pekel, vervolgens een weekje in de koelkast en regelmatig draaien. Donderdagavond uit de Ziplock en afspoelen. Vervolgens te drogen terug in de koelkast.
Vanmorgen om 7uur de wsm aan en de spek erop. Beetje rookhout erbij en een uurtje later klaar.

De pic's

tcFypL3.jpg

zEwHjYr.jpg

C0Uprnr.jpg

YtQjTJT.jpg

HVWDtYr.jpg

i4E41jY.jpg


Buurtjes weer blij en wij ook  :D

Bedankt voor het kijken
Rick
 
Leuk moment om weer een stukje buikspek te maken, dit maal in de vorm van de Walchers Gilden Spek volgens het recept van Noskos.

Foto's van het BBQ moment zijn er even bij ingeschoten, maar iig wel wat foto's van de voorbereidingen en natuurlijk het resultaat :)

PRFwNO1.jpg


Omdat de bovenste laag vlees bijna los op de buikspek lag, had ik die er even vanaf gehaald. Na het pekelen/marineren, de 2 stukken samen opgerold om te kijken wat er uit kwam...

uKqDUxU.jpg


En het eindresultaat....jongens wat is dat lekker!

XwR30ld.jpg


En als laatste even de 'doorsnede' van het rolletje. Opzich was het niet droog geworden, maar was wel een stuk steviger (minder vet natuurlijk), en ik vond het wel wat weghebben van de structuur van beef jerky...toch ook wel erg lekker!

ohs4cv9.jpg


Tot zoverre mijn inzending voor de IBD 2017 :)

 
Geen foto's van op de bbq  :-O
Ik hoop voor je dat de jury hiermee akkoord gaat
 
Walchers gilden spek.

Hieronder de foto's van de voorbereidingen, tijdens het roken, het eind resultaat en vervolgens het eindproduct.

Smaakt voortreffelijk!!!

592a0f6fa33248f91173306f1b84e6e4.jpg


aee088aa51b179f3d6e0ad539534e758.jpg


f0db5cf4cee9b0c4b575c676f5ab9437.jpg


f6d4da7aaccfdf09b83ca8fcb2233d3f.jpg


9d7549b9420802485a4e4c022f9836a4.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker bezig allemaal!
Hier ligt het er ook net op:
d6c25dc578801854626e586785f76dd2.jpg


Edit:
En klaar :)
c9730105e51631682442708b9d184958.jpg
 
Heerlijk al dat spek  :)!
 
hier ook mijn resultaten, een volgens standaard bacon recept een is de maple cured bacon.

7jMeYJx.jpg


xnoBbMY.jpg


Zt8LEBG.jpg


pPxM2n1.jpg


Codunjb.jpg


7sTjeNw.jpg


SppLdfp.jpg
 
Pork belly burnt ends
Speciaal voor de nationale bacon day
17adea4d782e0474a2f7454cc7ae6e11.jpg
9267619b60a8bd66d95e7f6411aa6a3a.jpg
cf3deb79d985628ddb642882dccee644.jpg
6bb35bba3bf59040e001cbcfbf4c3c44.jpg
99e5ba91ad8affce2870f3f4af23b4c8.jpg
67a8430159d69a10926c3a20996c6155.jpg
e8058a2dd668b6268274f4c991fa0793.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-A500FU met Tapatalk

 
JaapAap zei:
Hier ook pork belly burnends



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Hier een nieuwigheidje geprobeerd: kalkoenfilet gevuld met gehakt, sjalotjes, pezo en thijm. En voor baconday netjes omhuld met spek!
BGE was helaas nog bezig met 4.5kg PP dus rollade maar op de gas-Q gegaard.
Al zeg ik het zelf, eenvoudig. Snel en zeer goed in de smaak gevallen!

Bacon-waardig? Is mijn eerste keer
c4aa36eaf83512402bce08ca39745d5c.jpg
d0b098a2c793799ab0df858dc70e274f.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-A520F met Tapatalk

 
Vandaag mijn twee favoriete bacon-gerechten gemaakt: MOINK balls en Pork belly burnt ends. En mijn nieuwe gehaktbaltang getest. Werkt best makkelijk.
Lees alweer voldoende inspiratie voor nieuwe gerechten met bacon.
Morgen zal alles opgediend worden, maar kon het -uiteraard- niet laten om alles al even te proeven.
789e8a731882bb057f5bceb02065c679.jpg
07bdaff6d18cdd12323933ffcc788c23.jpg
5b17acffe242f197733069c6025bc5fd.jpg
077e1576f4d1af967896fcbc67f750d1.jpg
4799a6e7d74e19afa3c3c026cd153851.jpg


Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk
 
Dit jaar wil ik ook graag een bacon stickertje halen met mijn recept van mijn kipsat? maar dan met een buikje  :)

Uitje, knoflook en rode peper fijn snijden en even bakken, daarna laten afkoelen.
Vervolgens 5 el. kettjap manis,  ketjap asin en zonnebloem olie toevoegen in de blender met daarbij een schilletje citroen en het sap, verder wat gebakken uitjes uit een zakje en een duimpje gember. Na het insnijden van ongeveer 1 tot 2 cm buikje marineren met het mengsel.

qOaz4juVWNI2FnLtRLXh-OJyr4WstcFgbET7tqHLDsSzRZcXbYIZQx-qZbAGBSOC4niicKw7fY4bAiOgt4KkhC3cmQVLrynOsB4Y-H9MeOXw-rGYlbq0_8XyB87GP9MIRMq6rOKRAw=w640-h480-no


De Q opgestookt in de 'snake methode' met apple wood chips naar 110-120?C. en het buikje erop.

e19L1LGZX8FLgnY1uVXxUkg42Brt7ifBsirW19elB4JejiKcQ2QVff_zu-fFtWT6RkdFsNekiM0H0n4eOSBomj5L_LwTBvmu0SSPfG9JKsjKeeeHhcWRAV-iNeIbQLQt1QN4QcmyEA=w640-h480-no


crf0m4IaQK6tq3IRwFeP7u-ACMeTA22OZ0xUxivc9eblll4fLmt_FxeTLIoJL51ZhzJqbKYyFljxBmfeoqxNLO8XWisFPVNlQQ3in2AeJ5BmJxrwE3uxB_3lna-_XeqDJCXEaFOI5A=w640-h480-no


Kern ingesteld.

K1kio2ggQi76-R2nT1aob2ttP0E1RRvftHBcGrVG8vMzF05OchJD71-5TesqXn3C9L90sbxpJFO2Uf_KcJLzSY5aLTNhjrEUDAa5AS_upWUZ7OMHNOTyMgmGQiYW_GJimfprxbxZ4g=w640-h480-no


En dan is het zover.

yyb93rp9CWY1MMxs0f1Ke_wEbFhg6UbPfuSrd1P_oMwKRBczjNI9V_lYnHHcJrfXX2a1tk8VzZKt47qxu3HhIk2X4gXw-dexpotQTST_Yf16IiS7U1CerPZ8CYyy7MToYGHD_JSjAw=w640-h480-no


Mooi gerookt zwoerdje ;)

_wPRdjSXDoC9G0UIFtEANC5q7EikrIFnd2z2v9lEMaI5txwY7ndReygshHnbPvtuBbhY2Ai1-LMKOGDP4OwJrcr1BTI1M-X_0wH1wEwYrlcXMNoXXT1l1Jbgnp24UoN_U43UtmqhFg=w640-h480-no


En een krokante bacon...

gzvL8PtMThXSP0rBQSbLO8yXrgEmJohi83na1zDulxb0qV7LexzJc4EYYm05ekRw-x0pwDbUJORX8LPXtMb7wm-rN5T34V4tDb2p-d6UfuJINNcXxlNXB04npHY8LVc5-dHY1f1C7g=w640-h480-no


enjoy B-)

NCu6g2ddoo-vpL_67CyNm2sA4QXN88VCdd5tR7Z1t3ywfZ44erOrRxqwv5fOF-fg1Lt_h3lYycgzaGQeSBKFB9H-ot9dC283f7OCa-QF2ndZWoVVZ07VhCvLn9G7mp9AAxxxyqxaSw=w640-h480-no


 
De bacon was vorige week al klaar.. vandaag lekker eitje mee gebakken ter ere van international bacon day

983d036feebd6316eb3d06b8e2539bcf.jpg


cab04472847f2f50f554b679e459f31c.jpg


fd4e58bef1e4009fb9b77bcbed4da7de.jpg


a52f759fc6a6be9f53c0be103f112397.jpg


c5e497b9cd28c9be430edd682953814a.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Happy Baconday everyone.

Bij deze mijn bijdrage aan deze feestelijke dag.

Walchers Gilden Spek.


ece93fd10360d1ab22adbc9509997360.jpg


394d121d5bbb4fd7e99d536a920b8626.jpg


b3220f3455efdf9826c6b07fbf2f0dc2.jpg


12672391879d42b763e18fcc255e4c67.jpg


cf3a7f48e70910c33f7fcd96f82abb8c.jpg


5667ce0bfd92bf219f890046474fcbcc.jpg


aa9406b630c7a70c6ab24b780d4b64f1.jpg


 
Dit jaar een maple, klassieke en Allbrine bacon variant.

znCAsyo.jpg


AEXKvsy.jpg


SnIpBUN.jpg

Meteen paar spare ribs erbij.

e6983I4.jpg


CCYj5ji.jpg


WDoomvv.jpg

Geen betere raad, dan voorraad ;).


 
Terug
Bovenaan Onderaan